Denne bilisten fikk streng beskjed

BLE STOPPET: Snøen på taket fikk politiet til å reagere.

BLE STOPPET: Snøen på taket fikk politiet til å reagere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Snøen måtte bort fra taket.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det så kanskje verre ut enn det egentlig var på grunn av skiboksen, men uansett ble bilisten stoppet i Stenmalveien i Tønsberg sentrum fredag morgen. Av patruljen fikk han streng beskjed: Snøen måtte bort før han fikk kjøre videre.

Operasjonsleder i Vestfold-politet, Christian Prytz poengterer at snø på taket og is på ruta kan få alvorlige konsekvenser.

– I verste fall, særlig med høy hastighet, kan det føre til kollisjoner og ulykker med andre biler, sier han.

Kan miste lappen

Dersom man kjører hjemmefra uten å ha gjort klart bilen til kjøring, kan det dessuten bli dyrt.

– Det kan gi forenklet forelegg eller bøter. Er det dårlig sikt kan føreren miste førerkortet, sier Prytz.

Operasjonsleder oppfordrer bilister til å ta noen minutter om morgenen for å sikre at bilen er trygg å kjøre.

– Det gjelder å børste hele bilen, fjerne snøen fra taket, og skrape rutene, sier han.

PASS PÅ: – Tenk trafikksikkerhet, oppfordrer politiet.

PASS PÅ: – Tenk trafikksikkerhet, oppfordrer politiet. Foto:

TIPS FOR IS- OG SNØFRI BIL:

• I alle biler bør det være en skikkelig snøkost og isskrape som er stor nok og skarp. 

• Hvis du vil unngå riper i rutene når du skraper is, er det lurt å skyve innskrapen fra deg. Ikke trekk den med deg tilbake, da blir skitt og sand skrapt inntil vinduet.

• En isskrape er ingen stor kostnad å erstatte. Men har du en fin kombinert kost og isskrape som har blitt slitt etter mye bruk, kan du prøve å skjerpe skrapen med litt sandpapir og en pussekloss.

• Skru alltid av vindusviskeren når du parkerer. Viskerne kan fryse fast på vinduet når du står parkert. Når du starter bilen, starter også vindusviskerne, men siden de sitter fast, blir vindusviskermotoren overbelastet. Endel biler har sikringsystemer som hindrer at noe går i stykker, men i verste fall kan motoren og mekanikken til viskerne bli ødelagt eller unødig slitt. Når du skraper frontruten er det lurt å løfte på viskerne for å sjekke om de har frosset fast.

• Når du først er i gang med å koste og skrape bilen fri for is, fjern også snø fra lyktene.

• Har du elektrisk motorvarmer og tilgang på strøm, kan kupévarmer være en investering. Denne kobles på sammen med motorvarmeren, og har du satt på varmeren starter også en ganske vanlig varmevifte i bilen. Dette gir varm kupé og tørker bort dugg. Mer avanserte motorvarmersystemer som går på bilens eget drivstoff kan i mange tilfeller tidsstyres. Husk bare at slike motorvarmere bruker av bilens batteri. Om batteriet ikke er optimalt ladet, kan varmeren tappe bilen tom for strøm. En batterilader av skikkelig kvalitet er spesielt viktig for deg som har bil med drivstoffdrevet motorvarmer.

Kilde: NAF

Artikkeltags