(Tønsbergs Blad)

Selv om antall motortyverier har gått betydelig ned i løpet av de siste årene, frykter politiet likevel at båtmotorbandene er tilbake for å gjennomføre en rekke tyverier i båthavner.

Politibetjent Morten Wold ved Sarpsborg politistasjon sier til Sarpsborg Arbeiderblad at det spesielt har vært en rekke tilfeller i Fredrikstad og Moss, hvor bander har tatt seg til rette, og stjålet båtmotorer.

Februar og mars er høysesong for grovt tyveri av båtmotorer, som oftest utføres av profesjonelle utenlandske kriminelle bander. Nå frykter politiet at mobile vinningskriminelle igjen er tilbake på Østlandet for å stjele båtmotorer.

– Vi ønsker nå å komme med en påminnelse om at folk tenker over hvor de plasserer båtmotoren, sier Wold.

– Et annet alternativ er å plassere den innendørs, tilføyer han.

LES OGSÅ: Dette bør du tenke på hvis du skal kjøpe båt

Vil hindre tyverier

For noen år siden etablerte Østfold politidistrikt en spesialgruppe som skulle jobbe mot utenlandske kriminelle bander som reiser rundt på tyveritokt i landet.

– Vi vet det har kommet en ny liga til Østlandet, uten at jeg kan gå nærmere inn på dette, tilføyer politbetjenten overfor avisen.

Derfor vil han minne om at publikum bør ha lav terskel for å ringe politiet dersom de oppdager aktivitet de reagerer på.

– Det er vanlig modus at mobile vinningskriminelle rekognoserer på dagtid/kveldstid først, for så å slå til og utføre selve tyveriet i løpet av natten. Politiet vil prioritere slike meldinger, all den tid vi har ledig kapasitet, understreker Wold.

LES OGSÅ: Nå kan du søke om vrakpant på din gamle båt

GPS-sporing

Wold sier videre at båten kan sikres bedre ved hjelp av GPS-sporing.

– Da trenger du en sporingsenhet. Båteieren kan da følge posisjonen om hvor båtmotoren befinner seg til enhver tid via telefon. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for mer info, avslutter politibetjent Morten Wold overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

LES OGSÅ: 2017 ble et rekordår for båtbranner