Stanset bil med 14 personer inni: – Blant annet lå fire personer usikret i et lasterom

BOTNETUNNELEN: Det var her ved Botnetunnelen at en VW Transporter med hele 14 personer i ble stanset av politiet tirsdag. (Illustrasjonsfoto)

BOTNETUNNELEN: Det var her ved Botnetunnelen at en VW Transporter med hele 14 personer i ble stanset av politiet tirsdag. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Overlesset, mangelfull bil og tung fot på gasspedalen, viste seg å bli en dårlig kombinasjon for en utenlandsk bilfører på E18 i Holmestrand tirsdag.

DEL

HOLMESTRAND: Politiet i Sør-Øst melder klokken 1020 tirsdag at Utrykningspolitiet har stanset en utenlandskregistrert VW Transporter på E18 ved Botnetunnelen i Holmestrand.

I bilen var det rimelig trangt:

– Hele 14 personer kom ut av bilen. Konsekvensutredning på stedet nå, opplyser politiet.

Kjørte fort

Bilen ble stanset i nordgående retning.

– Meldingen kom inn da bilen var ved første avkjøring til Holmestrand. Melderen mente Transporteren kjørte urimelig fort – cirka 140 kilometer i timen, og han mistenkte at det var mange personer i bilen. Det viste seg å stemme. Blant annet lå fire personer usikret i et lasterom, opplyser operasjonsleder Trond Egil Groth i politiet.

Han forklarer at konsekvensutredningen består i å sjekke personenes oppholdstillatelse med UDI, da disse er utenlandske statsborgere. I tillegg blir hendelsen sjekket opp mot trafikkreglene.

Reaksjonen ikke bestemt

Klokken 12 er politiet ferdige på stedet.

– Passasjerene er sjekket, og dette får ingen konsekvenser etter utlendingsloven for noen av dem i dag. Fører kan vente seg en reaksjon, men hvilke konsekvenser dette får for føreren, er ikke bestemt ennå. Han kan vente seg et oppgjør etter Veitrafikkloven, både for kjøreturen med alle de personene i bilen, og at bilen har flere tekniske uregelmessigheter. Bilen ble kjørt til Biltilsynet i Drammen for sjekk, opplyser Groth.

Passasjerene skal nå være fraktet til jernbanestasjonen i Sande.

– Han fikk selvfølgelig ikke lov til å kjøre videre med 14 personer i, påpeker Groth. Ifølge Tønsbergs Blad er det foreløpig uvisst akkurat hvor mange personer bilen er godkjent for.

Haikere

Bilføreren hadde hentet passasjerene ved flyplassen på Torp. Politiet har i tillegg til denne hendelsen måttet rykke ut på to meldinger om haikere langs E18 på strekningen mellom Torp og Undrumsdal. Groth opplyser at de ikke utelukker at hendelsene henger sammen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken