Seks har fått tisse-bot på stasjonen

GJØR FRA SEG: Mange av de som gjør fra seg i stasjonsområdet, er trolig berusede. Illustrasjonsfoto: Pål Nordby

GJØR FRA SEG: Mange av de som gjør fra seg i stasjonsområdet, er trolig berusede. Illustrasjonsfoto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Nye Holmestrand stasjon preges av at perronger og korridorer brukes som toalett. For en del av synderne har det svidd på pungen i etterkant.

DEL

HOLMESTRAND: Jarlsberg har tidligere omtalt at folk ukentlig bruker publikumsområdene i nye Holmestrand stasjon som toalett. Bane NOR har utstrakt videoovervåking på stasjonen, og har en rekke ganger valgt å anmelde dem som velger å gjøre fra seg i det offentlige rom.

BAKGRUNN: Hver eneste uke gjør kvinner og menn fra seg på stasjonen – deretter tar de bilde av det

«Godt voksne»

Flere av anmeldelsene har også ført til bøter, opplyser nå krimsjef Jan Frode Johannessen ved Horten politistasjon til NRK. Bøtene skal være i størrelsesordenen 4.000-5.000 kroner.

– Vi har skrevet ut seks bøter for urinering på Holmestrand stasjon, sier Johannessen til kanalen. Han opplyser videre at de fleste bøtelagte er i alderen «godt voksne». Driftsleder Anders Ringdal i Bane NOR har tidligere uttalt til Jarlsberg at det er om lag en 50/50-fordeling mellom kjønnene.

LES OGSÅ: Folk spytter i fjellheisen

Stasjonen er utstyrt med fem toaletter, men disse koster 10 kroner å bruke, og må betales med kort. Ifølge NRK skal en overvekt av rester etter de ulovlige dopausene være funnet nær toalettene, slik at det kan spekuleres i om det er en sammenheng her.

Vil ta betalt

Ifølge kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Bane NOR Eiendom skal det imidlertid ikke være aktuelt å innføre gratis toaletter.

– Hadde doene vært åpne, ville det ført med seg andre uønskede problemer, hevder Paus til kanalen.

LES OGSÅ: Nå blir det endelig venterom

Hun tror ikke brukerne av Holmestrand stasjon har dårligere toalettvaner enn andre togpassasjerer, men forklarer at problemene er mer merkbare her, siden stasjonen er under tak.

Artikkeltags