21-åring dømt til fengsel etter råkjøring

STANSET: Politiet stanset råkjøreren etter at han hadde kjørt i 183 kilometer i timen. (Illustrasjonsfoto)

STANSET: Politiet stanset råkjøreren etter at han hadde kjørt i 183 kilometer i timen. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Kjørte i 183 kilometer i timen på E18 i Holmestrand.

DEL

HOLMESTRAND: Det var på kvelden 5. januar i år at 21-åringen fra indre Vestfold ble en av de relativt mange unge mennene som i løpet av kort tid mistet førerkortet på samme strekning. Han ble da stanset av politiet ved Bentsrudkrysset på E18 etter å ha blitt målt til 183 kilometer i timen i 100-sonen på stedet.

I slutten av februar ga Vestfold tingrett saken sin endelige avgjørelse. 21-åringen tilsto uten forbehold, men forklarte at det er problematisk for ham å ikke kunne kjøre bil, da det forhindrer ham fra å gjøre enkelte arbeidsoppgaver og i det hele tatt gjør det vanskelig å komme på jobb.

Aktor foreslo at den unge mannen fengsles i 18 dager, samt mister retten til å kjøre bil i 22 måneder, målt fra dagen lovbruddet fant sted. Retten kunne ikke se at det var vesentlig verre for 21-åringen å miste førerkortet enn for andre, og mente uansett at trafikksikkerheten og allmenne hensyn veier tyngre.

Dommen ble dermed identisk med aktors påstand. 21-åringen må også, som vanlig er, gjennom full førerprøve før han kan sette seg bak rattet på egen hånd igjen.

Artikkeltags