Inngår avtale for å sikre likebehandling

SAMARBEIDER: Fredag signerte politimesteren og lederne ved konfliktrådene i Vestfold, Telemark og Buskerud en samarbeidsavtale. F.v. Agron Tahiri, Konfliktrådet i Vestfold, Torhild Jensen, Konfliktrådet i Telemark, politimester Christine Fossen og Alf Sigmund Larsen, Konfliktrådet i Buskerud.

SAMARBEIDER: Fredag signerte politimesteren og lederne ved konfliktrådene i Vestfold, Telemark og Buskerud en samarbeidsavtale. F.v. Agron Tahiri, Konfliktrådet i Vestfold, Torhild Jensen, Konfliktrådet i Telemark, politimester Christine Fossen og Alf Sigmund Larsen, Konfliktrådet i Buskerud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet og konfliktrådene skal samarbeide tettere.

DEL

(Tønsbergs Blad) Fra og med nå er politiet og konfliktrådene i regionen enige om at samarbeidet skal bli tettere. Avtalen signeres fredag og Sør-Øst politidistrikt opplyser at målet med avtalen er å sikre rettsikkerhet og likebehandling.

Politiet opplyser i en pressemelding at dette er et samarbeid mellom politidistriktet og konfliktrådene i både Telemark, Buskerud og Vestfold, og skal være et av flere ledd i den omfattende nærpolitireformen.

I pressemeldingen listes det opp flere intensjoner med avtalen mellom politiet og konfliktrådene:

  • å skape et forutsigbart og effektivt samarbeid.
  • å forebygge gjentagende kriminalitet.
  • tidlig intervensjon og god konflikthåndtering.
  • å implementere kunnskap og kompetanse.
  • reduksjon av antall saker som går til hovedforhandling.

– Det er god samfunnsøkonomi at man kan ha arenaer for konfliktløsning utenfor politiet, samtidig som man opprettholder rettssikkerheten både for fornærmede og gjerningsperson, sier Fossen.

Les også: (+) Flere henvender seg til Konfliktrådet

Nærpolitireformen har vært omdiskutert i flere av landets kommuner, men en av hensiktene med reformen skal være å tilby innbyggerne likere polititjenester.

I konfliktrådene mekles det både i straffesaker og sivilesaker og har som mål å bruke dialogen som utgangspunkt for å løse konflikten. Partene skal i større grad får innsikt i hverandres handlinger, synspunkter og følelser, opplyses det på nettsidene til konfliktrådet.

Les også: Flere anmelder vold og politiet får stadig flere sedelighetssaker å etterforske

Artikkeltags