Satte i gang storstilt leteaksjon etter funn av tom båt, én person hadde falt i vannet

LETEAKSJON: Med fullt gasspådrag drev denne RIB-en i land på Hurumsiden, tvers over fjorden fra Holmestrand. Det pågår en leteaksjon etter dem som kan ha vært om bord.

LETEAKSJON: Med fullt gasspådrag drev denne RIB-en i land på Hurumsiden, tvers over fjorden fra Holmestrand. Det pågår en leteaksjon etter dem som kan ha vært om bord. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En skadet RIB-båt som drev i land på Hurum utløste en storstilt redningsaksjon. Etter to timer ble den avblåst da båtføreren var i sikkerhet.

DEL

Et Sea King redningshelikopter, redningsskøyter og andre mannskaper utførte søndag ettermiddag en storstilt leteaksjon etter at en tom RIB ble funnet i fjæra på Hurum, over fjorden fra Holmestrand. Båten sto med fullt gasspådrag. Det gjorde at politiet fryktet at menneskene som hadde vært om bord var i fare.

Etter cirka to timer ble det klart at eieren av båten hadde lånt den bort til en kamerat, som hadde falt i vannet. Denne personen var alene i båten. Etter at dette var avklart, ble leteaksjonen avsluttet.

Det opplyser politiet i Søndre Buskerud.

RIB-en drev inn til Rødsodden på Tofte i Hurum. Nøkkelen sto i tenningen og gasshendelen sto i stilling for fullt gasspådrag, opplyser politiet.

Politiet ba om tips

Politiet varslet omkringliggende politidistrikt for å høre om de har fått inn melding om savnede personer

Samtidig friga politiet bilder av båten, som er av typen Zodiak rib, med hvit skrog grå pongtonger. Motoren er en Eivinrude 115 hk.

– Vi håper at noen der ute kan gjenkjenne bildet av båten og dermed informere oss om hvem båten tilhører eller hvem som eventuelt har vært i den, sa operasjonsleder Rune Hunshamar ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Publiseringen av bildet hjalp. Bekjente av båteieren gjenkjente den, og meldte fra til eieren. Litt etter kom båteieren i kontakt med kameraten som hadde lånt RIB-en. Denne kameraten kunne fortelle at han hadde falt i vannet ved Son.

Artikkeltags