(Drammens Tidende)

SANDE: Tirsdag foregikk det en storstilt politijakt etter en navngitt person i Selvik-området i Sande. Årsaken var at vedkommende stakk av fra en politikontroll. Mannen var blant annet mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

I den forbindelse satte politiet inn minst sju patruljer og et politihelikopter. De bevæpnet seg også. Selve bilen ble nokså raskt lokalisert, men de involverte hadde stukket av. Politiet opprettet dialog med dem på telefon.

Ikke farlig for elevene

På Selvik skole hadde barna friminutt da de plutselig ble vitne til dramatikken.

– Det var friminutt da vi oppdaget av politihelikopteret sirklet over her. Det kom brått på og elevene ble jo nysgjerrige, så jeg fikk raskt snakket med innsatsleder i politiet. Han kunne informere om at det ikke var farlig for oss og at vi kunne forholde oss til planen, forteller rektor Tom Rune Gravningen.

Elevene kan nå se ned på én av politiets mange vaktposter.

– Vi har fått beskjed om å ikke være i denne delen av skolegården. Elevene er inne nå, så satser vi på at det snart er over, sier Gravningen.

SMS

Rektoren sendte ut SMS til alle foresatte i 11.30-tiden tirsdag.

– De har fått beskjed om at det ikke er noen fare, sier han.

Til Drammens Tidende uttalte politiet at det ikke var noe som tyder på at mannen er farlig for andre. Men de satte inn en rekke patruljer og et helikopter i søket, samt bevæpnet seg.

Foranledningen for aksjonen skal ha vært et trafikkuhell i Drammen, hvor den mistenkte da var passasjer. Han skal ha oppført seg truende mot den andre parten i uhellet.

– I den forbindelse oppsøkte vi vedkommende på en adresse, hvor han da satte seg i en bil og stakk, sier Reite.

Først klokken 12.30 fikk politiet kontroll på mannen ved bruk av helikopter og hund. Han ble lokalisert i skogen.