Holmestrand: Det sier Alf Johan Svele (66), etter at Jarlsberg har fått bekreftet at Peter Pan-bygget i Mulvika i Holmestrand nå er solgt.

Bygget er fra 1900. I 1933 ble Holmestrand Sardine Co. etablert der, og har siden da tilhørt Svele-familien. Helt siden sent på 1960-tallet har Peter Pan vært selve symbolet på hermetikkfabrikken, som hadde eventyrfiguren som merkevare på sine produkter.

Peter Pan-figuren, som hang på veggen på fabrikken, var – og er fremdeles – et kjent landemerke for reisende langs gamle E18, selv om fabrikken ble nedlagt i 1990.

Drammens-firma overtar

For tiden er det flere bedrifter som leier lokaler i Peter Pan-bygget, blant andre Greens of Norway, som dyrker mikrogrønt der og som nylig tok i bruk 500 kvadratmeter i lokalet.

I januar i fjor ble bygget lagt ut for salg, med en prisantydning på 18 millioner kroner.

Både eiendomsmegler Knut Holter i Eiendomssenteret og Peter Pan-eier Alf Johan Svele bekrefter nå at bygget er blitt solgt. De vil på nåværende tidspunkt ikke si noe om salgssum eller hvem som har kjøpt.

Overtakelse snart

– Det jeg kan si, er at et Drammens-firma overtar. Kontrakten er skrevet, og det blir overtakelse i slutten av mars, sier Svele til Jarlsberg.

Han legger til at han har bare godt å si om leietakerne som holder til i bygget nå.

– Storkjøkken Grossisten, som har vært der noen år, er jeg veldig godt fornøyd med. Det er klart det er en del følelser involvert ved å selge Peter Pan-bygget. Samtidig er det rett og slett en tid for alt, sier den tidligere Holmestrand-ordføreren, som også er Høyres ordførerkandidat til høstens kommunevalg.