Nå kan det være lurt å skaffe seg en av disse

INNFØRES: I løpet av mai skal kommunen innføre såkalt skiveparkering på noen av de gratis parkeringsplassene i sentrum.

INNFØRES: I løpet av mai skal kommunen innføre såkalt skiveparkering på noen av de gratis parkeringsplassene i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vil gjøre det enklere å sjekke hvor lenge bilene har stått parkert.

DEL

HOLMESTRAND: I løpet av mai skal Holmestrand kommune innføre såkalt skiveparkering på noen av de gratis parkeringsplassene i sentrum. Det skriver kommunen i deres informasjonsavis.

Fire steder

Plassene det gjelder er:

■ I Kirkegaten.

■ I øvre del av Tordenskjolds gate.

■ I Langgaten ved Dulpen.

■ I Bilet ved kirkegården.

Før måneden er omme, skal kommunen være i gang med å sette opp skiveparkeringsskilt på disse stedene. På skiltet vil det være oppgitt i hvilke tidsrom du er nødt til å bruke skiva, samt hvor lenge du kan la bilen stå på plassen.

Når skiltet er satt opp, vil du risikere bot dersom du ikke kan vise til ankomsttid på en parkeringsskive, eventuelt ved å skrive ankomsttiden på en lapp og legge den godt synlig i frontruten.

Sjekker ventilstillingen

– Dette gjør vi blant annet for å lette kontrollen for trafikkbetjentene. Slik det fungerer i dag, så tar trafikkbetjentene ventilstillingskontroll når de kommer til en parkert bil. De kommer så tilbake senere og tar ny ventilstillingskontroll og ser om bilen/hjulene står på samme sted, forklarer Monika Jensen, som behandler parkeringssaker i Holmestrand kommune.

– Det blir også lettere for de som parkerer, da de enklere kan sjekke hvilken tid parkeringen deres utløper, legger hun til.

Hun forklarer at p-skiver kan kjøpes for en billig penge på nettet eller ved diverse bilutstyrsbutikker.

LES OGSÅ: Denne parkeringstabben kan du bare gjøre én gang

Artikkeltags