Her gikk det neesten galt

NÆRE PÅ: Sjåføren av denne traileren klarte med nød og neppe å komme seg forbi uten å skade noen av bilene som sto (ulovlig) parkert.

NÆRE PÅ: Sjåføren av denne traileren klarte med nød og neppe å komme seg forbi uten å skade noen av bilene som sto (ulovlig) parkert. Foto:

Stadig parkerer noen på Dr. Graaruds plass. Her ser du hvorfor det ikke er å anbefale.

DEL

HOLMESTRAND: Det var sist torsdag at all stans forbudt ble innført i det lille kjørbare gatestykket i nordenden av Dr. Graaruds plass. Tiltaket kom av hensyn til tungtransport som må bruke strekningen mens Weidemanns gate er enveiskjørt i motsatt retning. Likevel skjer det stadig at folk setter fra seg bilen der og gjør sine ærend.

BAKGRUNN: Nå kan du bare glemme å parkere her

Det var mens Holmestrand kommunes trafikkbetjent Kjetil Halvorsen selv hadde stoppet på en av de «ulovlige» plassene for å sjekke en annen bil plassert der at det ble demonstrert til fulle hvorfor reglene ble innført. Da kom nemlig en Eurobulk-trailer på vei til Hakan kjørende ned fra Nyveien. Svingen mot høyre er beryktet krapp, og sjåføren sakket farten til et minimum. Med knapt centimetere om å gjøre lyktes den utenlandske sjåføren å manøvrere seg ut av situasjonen uten å være borti noen av de to bilene.

– Han kan kjøre bil, kommenterte Halvorsen da han igjen kunne puste rolig.

LES OGSÅ: Her er det gratis parkering – det bare ser ikke alltid sånn ut

Han forklarte at parkeringsvakter kan stå ulovlig parkert når det skjer i tjenesten. I dette tilfellet stanset han for å få tak i føreren av den feilparkerte bilen, slik at vedkommende kunne få anledning til å flytte den. Om det endte med bot, vites ikke, men da Jarlsberg sjekket stedet en halvtime senere var parkeringsplassene igjen tomme.

Artikkeltags