Gå til sidens hovedinnhold

Pampene mot røkla

Artikkelen er over 1 år gammel

Ledelsen i Helse Sør-Øst helseforetak får de tillitsvalgte i Vestre Viken mot seg hvis de står på forslaget om at hele Holmestrand kommune skal tilhøre ett sykehus.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til Drammen eller Tønsberg? Eller til begge byene? Det er stridens kjerne når det gjelder den nye kommunens innbyggere og sykehustilhørighet fra 2021.

Politikerne på tvers av partier har vært helt klare i sin dom. En delt løsning, slik det er i dag, og slik det har vært med to og tre kommuner: Sandeinnbyggerne til Drammen, og Hof og Holmestrandinnbyggerne med fortsatt tilhørighet til sykehuset i Tønsberg.

LES Tillitsvalgte er klare i talen: – Gå for delt løsning

Nå har de tillitsvalgte i Vestre Viken helseforetak uttalt seg i sin høring. Der gir de tillitsvalgte i Drammen de folkevalgte i Holmestrand full backing:

Dermed legger de også ytterligere press på ledelsen i Helse Sør-Øst om at også dette alternativet må vurderes på lik linje med alternativene: hele den nye kommunen til enten; a) Drammen eller b) Tønsberg.

Jan Fredrik Vogt (FrP) i Holmestrand slo på stortromma og kalte det en krigserklæring, det å ikke ta med det såkalte null-alternativet i sin rapport som nylig kom. Så kraftig ordlyd bruker ikke de tillitsvalgte, men de er klare på at det i planen for det nye sykehuset i Drammen ligger en forutsetning om at Sandes innbyggere er med i regnestykket, og at det i det tilsvarende regnestykket for Tønsberg og oppgraderingen av sykehuset der, ligger inne et pasientgrunnlag som innbefatter Holmestrand og Hof.

LES Tar med pasientene ut på treningsøkter

Det brygger opp til en tilhørighetskamp mellom sykehuspampene og røkla.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.