På en armlengdes avstand

Dette har kanskje vært den rareste uka i Jarlsbergs historie.

DEL

MeningerDen daglige rutinen, som bare for en drøy uke siden var å møtes ved åttetiden til nytraktet kaffe, med dagens aviser til og en prat rundt bordet om det siste og det neste nyhetsdøgnet, har blitt til en rutine om ikke å møtes, i hvert fall ikke fysisk eller med «normal» nærhet.

I stedet blir det veldig mange korte treff og møter på chat og mail gjennom dagen, inn i aktuelle nettsaker og i forberedelsene til det felles produktet som skal bli den neste utgivelsen på papir. På veldig kort tid er arbeidsdagen snudd på hodet, som på de fleste arbeidsplassene. Det er uvant å skrive folks historier uten at vi skal møte dem. De vi møter forsøker vi å møte med så god avstand det lar seg gjøre, også når det gjelder fotografering. Mange fikser et bilde eller to selv. Alle er på tå hev, noe som er bra, skal vi klare å få bremset og stoppet smitten. Men en rar måte å jobbe på, det er det.

LES Nå trenger kommunen hjelp til mer smittevernutstyr

Men hvordan kan vi få et avstandsforhold på jobben til å fungere i de oppgavene vi er satt til å utføre? Vel vi kan ta i bruk noe av psykologien som er rundt kjæresteforhold og par som er tvunget til å bo langt fra hverandre.

Akkurat som hos disse parene, er det mulig å få produksjonen og dagen til å gå helt fint. Innsatsen og volumet kan i den situasjonen vi er også se ut til at øker noe og kvaliteten kan fortsatt også være god uten de nære møtene med folk. Men det krever rutiner, disiplin og tillit, og en positiv innstilling for å få det til. Det mobiliseres noe ekstra i krisetider, og kreativiteten tar nye veier. Til sammen blir det noe bra, både hos oss og i andre bedrifter.

«Det er mulig å få produksjonen til å gå helt fint»

I et par uker, og kanskje særlig den siste uka har mange tusen med jobber som kan styres via digitale løsninger fått enten pålegg eller råd om å jobbe hjemmefra for å isolere flest mulig muligheter for smittespredning. Det er absolutt ikke bare enkelt, og har mange utfordringer i seg. Ikke minst krever det god struktur og planlegging for å styre arbeidet, og i å utføre det.

LES Heidi er en av mange som har meldt seg til tjeneste

Den vanlige praten på tvers av skrivepulter eller rommet, må tas på chat, mail eller melding, og det kan ikke etableres telefonkonferanse hver gang noen har behov for å diskutere noe i fellesskap.

Men dette går, og det må gå, for denne situasjonen kan vi risikere å måtte ha i lang tid framover. Så langt har redaksjonen og marked i Jarlsberg gjort unna sin første uke med «lokalkontorer» på Nykirke, i Tønsberg, Sandeford, Re, Nøtterøy, Sande og Holmestrand, og det har så langt både vært god trafikk på nett og papiravisen har kommet i postkassa, noe vi har fått klapp på skulderen for i disse tider hvor mange er hjemme på dagtid.

Godt jobba folkens!

LES Før satt politikerne tett i tett, nå skal de sitte i hvert sitt rom når de har møte


Artikkeltags