Blir ekspressfart-bryllup for lunsj-Hege

KJEMPEHYGGELIG: - Jeg ante ingenting om frieriet, men var ikke sen om å si ja, sier Hege Bråten. Her sammen med sin kommende ektemann, Jan Kristian Hverven på Ypsilon i Drammen. Paret har kjent hverandre i ti år.

KJEMPEHYGGELIG: - Jeg ante ingenting om frieriet, men var ikke sen om å si ja, sier Hege Bråten. Her sammen med sin kommende ektemann, Jan Kristian Hverven på Ypsilon i Drammen. Paret har kjent hverandre i ti år.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag gikk sangeren Jan Kristian Hverven (39) ned på kne for Hege Bråten (42), og fridde – foran 200 mennesker på sin egen konsert i Hokksund.

DEL

(Eikerbladet) – Jeg ante overhodet ingen ting. Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg var helt uforberedt. Men jeg var ikke sen om å si ja, smiler og ler Hege Bråten – i samtale med Eikerbladet.

Frieriet kunne ikke ha skjedd på noe mindre diskret sted – på hennes egen arbeidsplass: Heges Lunch & Bakervarer i Stasjonsgata.

Jan Kristian var på jobb – på konsert – under Hokksunddagene. – Jeg slo til foran 200 mennesker som var på konserten. Moro å vise min store kjærlighet for Hege på denne måten, ler den joviale sangeren fra Sande.

Vi møter dem på Ypsilon i Drammen, fordi paret bor hos Jan Kristian i hans leilighet på Strømsø.

En sjelden fridag

En annen grunn til at treffpunktet ble Drammen, var at Hege for en gangs skyld hadde fri fra jobben.

Paret står smilende med flere blomsterbuketter i hendene, levert på døra mandag morgen – etter at det ble kjent gjennom sosiale medier at frieriet var blitt gjennomført.

Nå blir det bryllup i ekspressfart – på selveste olsok, lørdag 29. juli.

– Vi gifter oss i Holmen kirke – på Prestfoss i Sigdal, der Hege er både døpt og konfirmert.

En flott og romantisk kirke som passer perfekt for et sommerbryllup. Jeg var og sang der for ikke lenge siden. En virkelig flott kirke, sier Jan Kristian Hverven.

De to har ikke vært gift før. De har heller ikke barn.

– Så vi har et oversiktlig og godt grunnlag å starte på, ler den humørfylte Jan Kristian.

Møttes i butikken

– Hvor møtte dere hverandre?

– I butikken til Hege, selvfølgelig. Jeg hadde vært ute på et sangoppdrag, og var sulten. Jeg stakk innom for å handle, og der traff jeg Hege. Det er ikke en kalori i hennes butikk som jeg ikke er glad i, selv om wienerbrød er favoritten, sier han.

– Hva er favorittsangen din, som Jan Kristian synger for deg, Hege?

- «Kjærlighet», fremført av Sissel Kyrkjebø. Ellers liker vi også veldig godt «Danse mot Vår», framført av «Bettan», Elisabeth Andreassen.

– Hvor skal dere bo?

– Det er ikke bestemt ennå. Enten i Holmestrand, Drammen eller Sigdal.

Turtelduer søker rede


Kanskje slutt

– Hva med framtiden til Heges Lunch & Bakervarer?

– Vi får se. Leiekontrakten har gått ut. Er ikke sikker på hva jeg vil gjøre i min nye tilværelse, sier Hege Bråten – etter å ha drevet det populære stedet i Stasjonsgata i 22 år.

På jakt etter lokale

Nå er paret på jakt etter et egnet bryllupslokale.

– Siden vi har såpass dårlig tid, skader det ikke om noen kan hjelpe oss – hvis de har lokaler å tilby, sier Jan Kristian Hverven.

Vil leve av musikken

Her er det så fint at damene vil ha kaffemaskin på doArtikkeltags