Ordfører Elin ønsker mer helsepersonell

Kommunedirektør Hans Erik Utne og ordfører Elin Gran Weggesrud har satt krisestab i Holmestrand kommune. Nå etterlyser de helsepersonell som i dag jobber med noe annet.

Kommunedirektør Hans Erik Utne og ordfører Elin Gran Weggesrud har satt krisestab i Holmestrand kommune. Nå etterlyser de helsepersonell som i dag jobber med noe annet. Foto:

Det kan fort bli en mangel på helsepersonell i kommunen. Nå gjør krisestaben et grep for å ligge i forkant.

DEL

Holmestrand: - Vi i kriseledelsen i kommunen planlegger for at denne spesielle situasjonen vil vare en god stund og vi forsøker å være i forkant, sier ordfører Elin Gran Weggesrud.

Situasjonen endrer seg fort og kunnskap og retningslinjer er ferskvare i disse dager. Men vi er rimelig sikre på at et av de mest kritiske momentene fremover, vil være at vi har nok og kvalifisert personell i flere tjenester, og da særlig i helsetjenestene våre, legger hun til.

LES OGSÅ: Beate stenger Eidsfos Gamle Kro: – Må permittere alle

Meld deg om du er helsepersonell

Dermed går nå kommunen ut med en oppfordring til folk som har helsefaglig bakgrunn, men som av ulike årsaker ikke jobber i helsetjenestene i dag, og de bes ta kontakt med kommuneadministrasjonen.

- Vi søker både leger, sykepleiere, vernepleiere, helsefagarbeidere, assistenter og helsesekretærer, forklarer hun.

LES OGSÅ: Mandag var det korona-stille i Holmestrand sentrum

- Har dere fått noe respons hittil?

- Ja, vi har allerede mottatt henvendelser fra flere med denne bakgrunnen som ønsker å bistå oss, og det setter vi veldig stor pris på – men vi trenger mange flere, sier ordføreren.

Kan du bidra så ønsker administrasjonen at du registrerer deg via et skjema på kommunens nettside. Så vil du bli kontaktet etter hvert som de trenger arbeidskraften og kompetansen din.

- Vi lover selvsagt lønn, ordna forhold, dyktige kollegaer og en spennende og krevende tid på vakt for fellesskapet, avslutter hun.

LES OGSÅ: Her er krisetiltakene Stortinget ble enige om


Artikkeltags