Gå til sidens hovedinnhold

Om politikere og løftebrudd

Noen ganger kan «løftebrudd» være eneste ansvarlige reaksjon, skriver Niels Eskild Johansen fra Sande.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Sande Avis)

Ser at et flertall av Holmestrands politikere har besluttet at det skal utskrives eiendomsskatt i Holmestrand, og at det skal bygges skoler. Det gjør meg «stolt av Sande» og Holmestrand.

Har ellers lest, utallige ganger, at dette er urettferdig, - det er løftebrudd og dermed forkastelig.

Jeg er tilflytter, kom til Sande for 10 år siden. Kjøpte hus med god beliggenhet til en rimelig betaling. Vurderingen i dag forteller at jeg tjener penger på å bo hver eneste måned. Prisstigningen skyldes ikke huset eller i vesentlig grad min innsats. Jeg tjener på at kommunens beliggenhet og på at det er en veldreven kommune. En eiendomsskatt vil ikke endre mye på det, - jeg får stadig overskudd av å bo i Sande. Jeg vil ikke med noen rimelighet kunne påstå at det er urettferdig om en liten del går tilbake til kommunen. Det er ikke urettferdig for meg, helt sikkers heller ikke for veldig mange andre. Og helt sikkert ikke for mange motstandere av eiendomsskatt.

Les også

30 interesserte meldte seg på visningen: – Det krever sitt å organisere det

Løftebrudd er ikke bra. Men løfter gis ofte mens konsekvensene ennå er ukjente. Tiden kan vise at løftene, dersom de holdes, fører til uakseptable beslutninger og at «løftebrudd» kan være eneste ansvarlige reaksjon.

Politikere bør ikke gi løfter som kan gi konsekvenser av uakseptabelt omfang. Vanskelig å unngå så lenge noen partier spesialiserer seg i løfter. Overdrevne og veldig konkrete løfter i en valgkamp kan gi helt unødvendige problemer. De partier som lover mest må nødvendigvis bli de minst troverdige.

Vi har et flertall av politikere som tar ansvar, også når det er vanskelig. Dert er det grunn til å være stolt av.

Les også

Den urettferdige eiendomsskatten

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.