Gå til sidens hovedinnhold

Økonomisk ansvarlige politikere?

Mener opposisjonen at det er ansvarlig økonomisk saks­behandling av kommunestyret å behandle et budsjettforslag som blir lagt på bordet kl 11 i budsjettmøtet, spør Sturla Ravn Statle.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Sande Avis)

Gjennom året vi har lagt bak oss, skapte forslaget om å legge ned to veldrevne skoler og dermed to bærekraftige lokalsamfunn, en sterk og omseggripende debatt. Det siste skal vi absolutt glede oss over. At så mange engasjerte seg på ulike måter – med god oppfølging av lokalavisen – gir tro på at lokaldemokratiet lever i beste velgående.

Selv stilte jeg spørsmål ved om de som åpner for slik nedleggelse, kan kalle seg økonomisk ansvarlige politikere slik flere påberoper seg. Nå finner jeg grunn til å gjenta spørsmålet. Grunnen er innlegget til Mette Måge Olsen i Sande Avis på selveste julaften. Overskriften er «Oppslag vs. Gjennomslag». Her skriver Hofs tidligere ordfører: «Vi ventet lenge på opposisjonens budsjett i håp om at de hadde funnet noe som verken kommune­direktøren eller vi hadde sett. Det salderte budsjettet fikk vi kl 11 mens vi satt i kommunestyre­møtet.

Les også

Den urettferdige eiendomsskatten

Jeg måtte lese det om igjen. Hvis dette var riktig, regnet jeg med at det ville komme en beklagelse fra opposisjonen i neste avis. Nå er vi midt i januar, men jeg har ikke sett eller lest noen korrigering av Måge Olsens uttalelse. Derimot finner jeg et innlegg i den siste avisen der Jon Tunheim på vegne av Høyres kommunestyregruppe omtaler de to siste budsjettene og diskusjonen uten å nevne noe om innlegget til Måge Olsen. Derimot skriver han om Hof kommunes økonomiske situasjon før sammen­slåingen. Hans budskap er at nå er vi EN kommune der «vi-formen» bør være i fokus.

Mitt spørsmål er dette: Mener opposisjonen (H + Frp + Krf) at det er ansvarlig økonomisk saks­behandling av kommunestyret å behandle et budsjettforslag som blir lagt på bordet kl 11 i budsjettmøtet? Det gjelder den økonomiske styringen av vår nye storkommune.

Les også

Nå er vi én kommune!

Kommentarer til denne saken