Betalingsterminalene gikk varme i den store feriemåneden

Mannen fikk laget flere bankkort som han brukte for å skaffe seg varer han kunne selge videre for å få penger til narkotika. Han ble etter hvert avslørt. (Illustrasjonsfoto)

Mannen fikk laget flere bankkort som han brukte for å skaffe seg varer han kunne selge videre for å få penger til narkotika. Han ble etter hvert avslørt. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble utført 159,9 millioner kortkjøp i juli, en økning på 4,5 prosent sammenlignet med juli 2016. Det er ny rekord for juli, ifølge tall fra Nets og BankAxept.

DEL

(Sandefjords Blad) I omsetning i kroner og øre utgjorde kortbruken 56,3 milliarder kroner. Det er også ny rekord for juli.

– Det er ingen dager som utmerker seg i juli. Det er jevnt over en høy kortbruk hele måneden. Om det skyldes at flere nordmenn holder seg hjemme, kan vi ikke si noe om, sier pressesjef Stein-Arne Tjore for Nets i Norge til Nettavisen.

Les også: (+) Ut å reise? Her får du rådene

Han kan heller ikke si noe om hvorvidt de gode tallene skyldes flere turister til Norge.

– Økningen kan også enkelt forklares med at stadig flere kutter ut kontanter, fortsetter Tjore.

Tradisjonelt er juli en av de månedene i året med høyest gjennomsnittsbeløp per kortkjøp med BankAxept. Slik er det også i år, men gjennomsnittsbeløpet er redusert med 4 kroner sammenlignet med juli 2016.

Dette er en indikasjon på at kortene i stadig større grad også benyttes til småhandel.

Les også: Kan stå uten legitimasjon

I juli var gjennomsnittsbeløpet som det ble handlet varer og tjenester for med BankAxept-kort på 332 kroner.

Tross rekord er ikke juli i nærheten av å slå julemåneden. I desember 2016 ble betalingskortene dratt 167,7 millioner ganger, og omsetningen var på 61,9 milliarder kroner. Også i juni var kortbruken høyere.

Artikkeltags