Lokale saker som vi vanligvis setter søkelyset på, og som er viktig i det små og store for utviklingen av kommune, næringsliv, frivillighet, idrett, kultur og folks meninger, havner gjerne i disse spaltene på en lørdag.

Men plutselig var det ikke like viktig lenger det som foregår utenfor døra på brygga i Holmestrand.

For i øst skjer det virkelig skremmende ting. Gjennom nyhetsbildet internasjonalt er vi vant til å se og høre om statskupp, militære overgrep, krenking av menneskerettigheter og forferdelige forhold for folk, men det rykker veldig nært innpå når krigssonen er i Europa bare tre timers flytur unna.

LES Dypt rystet og vantro etter invasjonen av Ukraina: – Dette er helt absurd

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba meldte på Twitter klokken 04.55 torsdag morgen at Putin har startet en fullskala invasjon av Ukraina. Og det gikk ikke mange timene før det ble rapportert fra krigshandlingene om de første drepte sivilistene og soldater. Dessverre, det kommer til å bli mange flere.

«Greit å vite når vanlige folk krysser feil»

Nasjonale og lokale nyheter går naturlig nok litt under radaren når store verdensomspennende hendelser skjer.

Hadia Tajik hjelpeløse forsøk på å bortforklare helt åpenbart leilighetssnusk forsvinner i krigshandlingene til Putin. Statsråden med ansvar for NAV kaller det litt uryddighet.

Greit å vite når vanlige folk kan komme til å krysse for nei der det skulle stått ja på et skjema. Blir du oppdaget, så er det bare å kalle det litt uryddig, så er alt greit.

LES Filadelfiakirken: – Vi sitter på 900 sekker med hjelp

Under radaren går også Trygve Slagsvold Vedums innrømmelse av at Jens Stoltenberg var en aktuell kandidat til sentralbanksjefjobben før departementets utlysningstekst var skrevet.

Egentlig er alt som det pleier her hjemme, men nå handler alt om Putins brutale overgrep mot Ukraina.