HILLESTAD: Tømmeråstjernet på Eplerød er en idyll som kommer til sin fulle rett nå om sommeren.

Alle kan bruke

Nå om dagen får sommertjernet en ny attraksjon – et stupetårn. Det vil si – helt nytt er det ikke med stupetårn her.

– Det vi gjør er å gjenoppbygge stupetårnet som var her tidligere, på 1980-tallet, presiserer grunneier Marie Sølverud.

Hun har betalt for de trykkimpregnerte materialene til stupetårnet.

– Alle er hjertelig velkomne til å benytte stupetårnet, understreker Sølverud.

Stabilt

Byggejobben gjøres av blant andre Oddleif Røen (45).

– Vi er ikke helt ferdige ennå. Nå er første etasje av tårnet ferdig. Første etasje befinner seg cirka halvannen meter over vannflaten. Det kommer en etasje til. Den blir cirka 4,60 meter høyt, forklarer hobbysnekkeren. Akkurat når byggverket er ferdig kan han ikke si helt sikkert. Han har gått grundig til verks for å gjøre konstruksjonen sikker og stabil.

– Vi har boret i fjellet for å forankre tårnet til grunnen. I tillegg skrur vi fast støtter til omkringliggende trær. Ytterligere stabilisering med støtter til bakken er aktuelt, opplyser Røen.

Han lover at toppdelen vil bli utstyrt med gelender av hensyn til sikkerheten.

LES OGSÅ: Brua ved Bilet er demontert: Nå er det bare to igjen

Svinghuske kommer

Røen er ikke utdannet snekker.

– Men jeg har pusset opp mitt eget hus. Og så synes jeg det er morsomt å snekre, sier rindalingen, som har gjort holmestranding av seg.

Nylig ble første etasje av konstruksjonen tatt i bruk. Bilder tatt fra åpningen kan tyde på at tårnet vil bli populært. Men det kommer mer også.

– Vi skal montere ei svinghuske, som man kan bruke til å svinge seg ut over vannet med. De som tør, kan slippe taket i huska underveis, over vannet, forklarer Røen.

Slippe hærverk

Det var under et møte i den lokale velforeningen at Røen meldte sin interesse for å ta del i arbeidet med stupetårnet. Nå håper han at tårnet slipper hærverk.

– Nylig var det noen russebusser her. Badeflåten på tjernet ble snudd opp ned. Vi håper at tårnet slipper ødeleggende aktivitet, uttaler byggmesteren.

Stupetårnet ligger et stykke unna sandstranda i den sørlige enden av Tømmeråstjernet.

– Det beste er å ta seg fram med sykkel. Tårnet ligger på motsatt side av tjernet i forhold til badestranda. Det er begrenset med parkeringsplasser på stedet. Når man kommer kjørende i Hanekleiva østfra ligger stupetårnet der hvor man først får se tjernet fra veien, beskriver Røen.

LES OGSÅ: Det er hærverk hele tiden - de har røsket av alt på veggene