Kongsberg/Holmestrand: Kongsberg FrP har hatt nominasjonsmøte. Som ventet er Odd Mortensen på topp. Odd har flyttet hjem til Hvittingfoss etter en periode i Holmestrand. Medlemmene ville åpenbart ha ham inn i Kongsberg kommunestyre igjen, og har valgt ham til førstekandidat foran valget neste år.

LES OGSÅ: Odd suste rett til topps i Fremskrittspartiet

Odd har mangeårig bakgrunn ifra fylkes- og lokalpolitikken. Han har blant annet sittet som leder i utvalg for miljø og utvikling (UMU).

Nummer to

Det er 20 navn på lista. Fem av dem er kvinner. To kvinner er blant de tre på topp.

LES OGSÅ: 80 prosent av Fremskrittspartiets kandidater til neste års kommunevalg er fra Sande

Mary-Ann Tabrizi har fått andreplassen. Hun var leder i lokalpartiet og inntil Odd Mortensen kom tilbake, og de ble enige om et skifte. Hun ble fast medlem i kommunestyret etter at Odd Mortensen flyttet fra Kongsberg. Hun er trebarnsmor, hjemmeværende og bosatt på Skavanger. Mary-Ann var partiets ordførerkandidat i 2019-valget.

Nummer tre

Leontine Zakariassen kom inn i kongsbergpolitikken som medlem av Høyre noen år tilbake, og var senere en del av utbryterne fra samme parti som dannet Kongsberglista i 2012.

Hun ble medlem av kommunestyret etter at Kongsberglista gjorde brakvalg i 2015, men hun ble ikke lenge. Våren 2018 byttet hun fane og annonserte overgang til Frp, og har representert partiet i kommunestyret siden.