(Sande Avis)

I Holmestrand kommune avvikles nå kriseledelsen. Isteden vil det være beredskapsmøter to ganger i uken fra neste uke, og hyppigere ved behov.

Det opplyser kommunen i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Samtidig meldes det om 360 nye smittet med covid-19 siden mandag, og 482 i isolasjon nå. Antall ganger personer har gått ut av isolasjon er 3.550. Det har vært 4.036 bekreftede smittetilfeller i Holmestrand kommune siden mars 2020, og noen innbyggere har vært smittet mer enn én gang.

Denne uken har det vært et nytt korona-relatert dødsfall i vår kommune. Det har vært fire korona-relaterte dødsfall siden mars 2020.

Større ansvar for den enkelte

I går kom regjeringen med endringer og lettelser i koronatiltakene. Nasjonalt er strategien for TISK endret, slik at den enkelte skal selv ta større ansvar for å følge reglene for isolasjon, og sørge for å informere sine nærkontakter ved positiv koronatest.

– Svært mange av oss vil bli smittet, og nå vil et enda større ansvar hvile på den enkelte, sier Ole Johan Bakke, kommuneoverlege i Holmestrand kommune.

– Alle nærkontakter som er husstandsmedlem eller tilsvarende nær til en smittet person bør gjennomføre daglig korona-testing, men øvrige nærkontakter bør kun ved symptomer holde seg hjemme og ta en koronatest, forklarer Bakke.

Hvilke anbefalinger og lettelser som gjelder nå kan leses på Helse Norge og kommunens nettside.

Kun SMS

Innbyggere som har registrert positiv selvtest eller testet positivt ved teststasjonen vil nå kun bli kontaktet på SMS med informasjon om hvordan en skal forholde seg til situasjonen, opplyser kommunen. Enkelte kan også oppleve å bli oppringt, der smittesporingsteamet anser det som nødvendig.