Vil ikke ha forsøpling

Artikkelen er over 11 år gammel

Sjetteklassingene Kristian Teigen og Steffen Skjørberg er lei av å punktere på glassbiter, trå i hundemøkk og se annen søppel dukke opp overalt. - Nå må folk skjerpe seg, sier gutta til både ungdom og voksne.

DEL

Holmestrand: - Jeg har punktert med sykkelen min fire ganger allerede i år, kan Kristian Teigen fortelle. Det er verst nå før kommunen soper fortau og sykkelstier, for det er ikke alltid at glassbitene synes i grusen. Både Kristian og Steffen kan ramse opp en rekke steder som det flyter av glass-skår og søppel, men ille er det overalt - også rundt Gausetangen skole, der de selv går.

- Vi pleier å ha en dugnadsdag på våren for å rydde, sier de.


Lært om sortering

Selv har de hatt en del undervisning både om miljøet og om hvordan de kan hjelpe naturen ved å sortere sitt søppel.

- Jeg tror også mange i klassen har blitt flinke til å ta vare på sjokoladepapir, flasker og andre ting til vi finner ei søplebøtte å ha det i, sier Steffen.

Kristian og Steffen mener at det er nok søplebøtter i sentrum, men kanskje burde de stått litt tettere ellers også.

- Det pleier å være fint i byen til 17. mai, men enda bedre hadde det blitt dersom kommunen kunne spylt og vasket oftere. Da ville det ikke være så lett å kaste fra seg. Politiet kunne gi dem som kaster søppel en advarsel, men neste gang en bot på 500 kroner, er gutta enige om.


Hagemann ille

Hvor det er verst akkurat nå er vanskelig å si, men ved moloen på Hagemann, skal det visst være spesielt ille, etter det Kristian og Steffen mener.

- I sentrum er det verst med hundemøkk og tyggegummi, mens det er mer vanlig søppel ved undergangene og langs veien ved skolen, sier de.

Artikkeltags