Vestfolding pågrepet i operasjon Dark Room

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i 20-årene er i Vestfold blitt arrestert for framstilling av seksuelle overgrep mot barn, eller fremvisning som seksualiserer barn.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det er bergenspolitiets spesialgruppe mot overgrepsaktivitet på internett, «Dark Room», som har bedt politiet i Vestfold om å pågripe en mann i 20-årene fra Vestfold.

Etterforskning og søk i diverse grupper med overgrepssaker og aktivitet i internettets mørke kroker gjorde at mannen ble begjært arrestert.

– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en mann etter begjæring fra Bergen, og at han skal avhøres nå i dag. Vi har også tatt beslag i diverse elektronisk utstyr, sier Hege Skaar i vestfoldpolitiets spesialgruppe for SO – seksuelle overgrep.

Målet er at det beslaglagte materialet skal gjennomgås i løpet av dagen, og at mannen skal avhøres.

LES OGSÅ: Nå blir det slutt på logo og farger på røyk og snus

Stort nettverk

I Operasjon Dark Room jobber politiet med å avdekke organisert, seksuelt misbruk av barn i et nettverk der store penger er i omløp.

Politiet har blant annet avdekket at det begås såkalte «bestillingsovergrep» på barn som liveoverføres på internett. Barn i både Norge og utlandet er blant ofrene. Noen av videoene blir lagret og deretter delt med andre i nettverket.

Politiet har beslaglagt store mengder digitale bilder, filmer og kommunikasjon mellom personer i nettverket. Beslagene har blant annet ført til siktelser for voldtekt og seksuell omgang med barn fra spedbarnsalder og opp til 15 år, samt menneskehandel.

LES OGSÅ: Hus evakuert etter minefunn i Holmestrand

Artikkeltags