HOLMESTRAND: Hydro følger tradisjonen: Nok et år støtter Holmestrands største bedrift tv-aksjonen med 100.000 kroner. Det gjør de i likhet med de ti andre produksjonsstedene konsernet har i Norge.

– For en lokal bedrift i et trangt marked er dette mye penger, men dette formålet er jeg uansett svært glad for å støtte, sier fabrikksjef Anneli Nesteng.

Årets TV-aksjon går til Unicefs arbeid med å gi barn i Colombia, Mali, Pakistan og Sør-Sudan tilgang på læring. Ifølge organisasjonen står ett av fem barn i krigs- og konfliktområder i dag uten skolegang.

LES OGSÅ: Tjuvstartet tv-aksjonen med kjempegave

– Naturlig å bidra

Nesteng viser til at Hydro i tillegg til å være en aluminiumsprodusent har en formålserklæring på at de skal bidra til livskraftige samfunn, og at tv-aksjonsbidraget henger direkte sammen med dette.

– Uten utdanningsmuligheter for barn står fremtiden på spill for hele samfunn. Derfor er det helt naturlig for oss, som en kunnskapsbedrift, å bidra til Unicefs viktige arbeid med å utdanne barn som bor i områder med krig og konflikt, forklarer Nesteng.

Hun legger til at hun som kvinne er ekstra opptatt av jenters rett til utdanning. Dette er spesielt under press i noen av landene som i år skal motta hjelp fra aksjonen.

Klubbleder Rolf Arnesen stemmer i.

– Malala (Yousafzai, fredsprisvinner i 2013, journ.anm.) sa at «det ekstremister frykter mest, er jenter med en bok». Jeg synes årets tv-aksjon er helt innertier, og kommer selvfølgelig også til å gi selv, sier Arnesen.

Donasjonen sender Holmestrand til en foreløpig førsteplass på lista over giverglade Vestfold-kommuner. 12. oktober er til sammen drøye 114.000 kroner samlet inn herfra, inkludert 10.000 kroner fra kommunen. I Hof er bare 1.346 kroner samlet inn. Selve aksjonsdagen er 22. oktober.

LES OGSÅ: Line er ikke lenger leder for verdens største dugnad

Viktig

Fylkesaksjonsleder Vibeke Ravndal er svært glad for bidraget fra Hydro Holmestrand.

– Det er helt fantastisk, og jeg blir rørt av det ekte engasjementet som ligger bak. Barna er framtida, og det å kunne lese og skrive er helt grunnleggende for å klare seg i et samfunn.

– Bidraget vil gjøre en stor forskjell for dem det gjelder, sier Ravndal.