Gled deg til torsdag, da kan det komme mer regn

PLASK: Dagene fremover kan by på mer av dette.

PLASK: Dagene fremover kan by på mer av dette. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange ser opp og håper på regn. Dagens byge over Vestfold gledet mange seg over, men nå har den dratt nordover.

DEL

Det er bare å glede seg til torsdag, da kan det komme mer regn. Har du flaks kan du oppleve en og annen regnbyge før det.

Det er mange som ser med bekymring på løvtrær som begynner å tørke inn og brunsvidde gressplener. Til tross for noe nedbør både søndag og mandag, kan ikke meteorologene love en skikkelig rotbløyte.

– Nei, det regnet dere fikk mandag morgen har passert. Det kan komme enkelte byger, men det blir ikke mye nedbør. Det er også en liten mulighet for torden, sier meteorolog Beate Tveita ved Storm Geo.

En sjekk i Store norske leksikon (ekstern lenke) viser at for å få en normal rotbløyte må det komme rundt 25 millimeter med regn.

Fortsatt brannfare

Hun mener brannfaren ikke endres stort med den nedbøren som har kommet og kommer.

– Nei, det er tørt. Brannfaren dempes litt, men så blir det tørt igjen. Det er ikke snakk om noe særlig mer nedbør enn 5–10 millimeter, sier hun.

Utover uka vil det være noe overskyet, men også perioder med sol.

LES OGSÅ: Hurra! Nå kommer regnet (+)

Lavtrykk i vest

– Torsdag vil det komme et kraftig lavtrykk i Norskehavet. Det meste av nedbøren vil komme vest for fjellene, men noe vil også komme over områdene i Vestfold. Da blir det også vind i sør-sørvestlig retning, sier hun.

Med skiftende vær, mulighet for enkelte byger, men for det meste med sol, vil temperaturene ligge på rundt 15–20 grader.

– Nå mandag morgen ligger den å 12–14 grader, men den vil stige. Spesielt når det vil være sol, blir det god temperatur.

Artikkeltags