Tull og tøys med Egil

SYNGENDE SJOKOLADER: Bare Egil og Aslag som syngende sjokolader. (Alle foto: Vidar Langestrand)

SYNGENDE SJOKOLADER: Bare Egil og Aslag som syngende sjokolader. (Alle foto: Vidar Langestrand)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Barna storkoste seg da Bare Egil Band, ved Egil Hegerberg og Aslag Guttormsgaard underholdt barna med forestillingen ”I fyr og flamme” på caféen LilleHolmestrand lørdag.

DEL

Først var det tre gnistrende kvarter for barn, senere det samme for voksne. Jarlsberg overvar den første forestillingen. Her var det show for alle pengene. De som måtte lete etter dypere alvor i fremstillingene, måtte grave dypt. Dette var kun underholdning til stor lyst for barn i de fleste aldersgrupper, ja, også de voksne lo godt med.

Lese og regne

Mye dreide seg om viser og spørsmål om barna kunne lese og regne. Bare Egil Band fikk sterke motforestillinger fra salen da han påsto at barna ikke kunne regne eller lese.

Han begynte med: - Hei, alle barn. Hvor gamle er dere? Aslag ved min side er nesten like dum som dere, barn, for han klarer ikke å følge med. Jeg kan spille en regnesang som viser hvor dårlige dere er til å regne.

Trommene

Deretter fikk Aslag spørsmålet om hvorfor han spilte på pappesker.

- At du ikke skjems. Aslag fikk i oppgave å gå ut i bilen og lete etter trommene. Han fant dem ikke. Bare Egil Band spurte om han hadde lett overalt, også i hanskerommet. Da Aslag kom tilbake, fortalte han at han ikke hadde funnet noen trommer, men en kvittering der det sto at Bare Egil Band hadde solgt trommene hans. Så var hele komedien i full gang.

Sjokolader

Hva som ga størst suksess er vanskelig å si. Kanskje var det da de kledde seg ut som syngende sjokolader.

Det ble sang, “bråk” og mange morsomheter. Barna ble tatt med storm. Kanskje fant noen alvoret i at det var vanskelig å si unnskyld. Dette kom fram i en vise.

Etter gode 40 minutter fikk barna spørsmål om de ikke skulle hjem og legge seg, noe det ble protestert høylytt imot.

Artikkeltags