Trakk seg fra lista

VIL IKKE MER: Gerd Monsen vil ikke stille som kandidat til bystyret likevel.

VIL IKKE MER: Gerd Monsen vil ikke stille som kandidat til bystyret likevel. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Bare få dager etter at hun tok i mot nominasjon på sjetteplass på Holmestrand Arbeiderpartis liste ved høstens valg, har tidligere ordfører Gerd Monsen trukket seg fra Ap-lista.

DEL

HOLMESTRAND: - Jeg har hørt det, og ble ganske overrasket, sier Hanna Therese Berg, som ledet Holmestrand Arbeiderpartis nominasjonskomité.

- Hun var til stede på nominasjonsmøtet og takket der ja til sjetteplassen. På forhånd hadde hun meddelt oss at hun gjerne tok renominasjon til bystyret, men stilte ingen krav om bestemt plassering. På denne bakgrunn ble jeg overrasket da jeg høre at hun likevel ikke ville stille, sier Berg til Jarlsberg.

- Det er for øvrig ikke mitt bord lenger - min og nominasjonskomiteens jobb var over da nominasjonen var ferdig, legger hun til.

- Trakk meg etter bystyremøtet

- Jeg ga beskjed om at jeg trakk meg fra lista rett etter siste bystyremøte. Beskjeden ble gitt gjennom sekretæren i styret for Holmestrand Arbeiderparti og etter at jeg hadde forhørt meg med Vestfold Arbeiderparti om at dette var måten å gjøre det på, sier Monsen.

- Hva ligger bak denne vendingen?

- Ingenting annet enn at jeg ønsker å få noe tid for meg selv på mange år, etter at jeg har vært med i flere perioder. Nå vil jeg satse på meg selv, sier Monsen.

- Hadde det ikke vært mer realt å si fra før nominasjonen?

- Jeg bestemte meg ikke før etter siste bystyremøte sist onsdag. Det ligger som sagt ingenting annet bak enn at jeg ønsker å gjøre noe annet.

- Er det skuffelse over at det kun ble en sjetteplass?

- Da jeg så plassen, ble jeg noe skuffet, det må jeg medgi. Jeg ble noe tatt på senga. Så mye kan jeg si.

- I følge lederen for nominasjonskomiteen hadde du bare sagt deg villig til å så på lista, ikke stilt krav om bestemt plass?

- Det er riktig.

- Du er leder for Holmestrand Arbeiderparti. Trekker du deg også fra dette vervet?

- Ja, jeg har gitt valgkomiteen beskjed om at jeg trekker meg fra ledervervet fra og med årsmøtet. Jeg tar ikke gjenvalg. Men jeg sitter fram til årsmøtet og trekker meg selvsagt ikke fra bystyrevervet for Arbeiderpartiet, sier Monsen.

Artikkeltags