(Tønsbergs Blad)

Odd Rønning fra Nøtterøy fikk seg et lite sjokk på fredag i forrige uke da brevet om skattetrekk for 2017 kom i posten.

– Jeg sov ikke særlig godt den natten, forteller 66-åringen.

LES OGSÅ: Konkurs for Nøtterøy-firma som solgte brannutstyr

Dårlig kommunikasjon

Rønning har vært ufør i en tid og forteller at han også kommer til å motta uføretrygd i 2017. I brevet han fikk fra skatteetaten sto det at skattetrekket han var økt fra 31 prosent til 45.

– Da jeg tok kontakt med skatteetaten fikk jeg høre at det hele skyldtes en systemfeil hos dem og at det ikke var noen grunn til å bekymre seg.

– Da synes jeg det rett og slett er for dårlig at folk som mottar uføretrygd ikke får vite om feilen og at de må gå og uroe seg unødig, mener Rønning.

LES OGSÅ: Stokke-firma gikk konkurs – gir veivesenet skylda

Innrømmer feil

Pressesjef i Skatteetaten, Merete Bergeland Jebsen, bekrefter at skattekortet som blant annet Rønning mottok, er feil.

– Skatteetaten har ved en beklagelig feil beregnet skattekort med for høy skatteprosent til noen mottakere av uføreytelser. Dette gjelder kun de som får uføreytelser fra andre enn Nav.

Jebsen forteller også at feilen nå er blitt rettet opp og at de berørte ikke trenger å foreta seg noe.

– Feilen er nå rettet opp og de som er berørt vil få nytt skattekort. Skattytere som har vært rammet får informasjon om at nytt skattekort er skrevet ut. De trenger ikke foreta seg noe. Forsikringsselskaper, pensjonskasser og andre utbetalere får melding om at nye skattekort er klare.  Skattytere trenger ikke å melde fra til disse utbetalerne, avslutter Jebsen.