Butikk evakuert etter funn av hvitt pulver

EVAKUERTE BUTIKKEN: Området er sperret av ved Rema 1000 på Sem.

EVAKUERTE BUTIKKEN: Området er sperret av ved Rema 1000 på Sem. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

De undersøkte om det hvite pulveret kunne være et biovåpen og fikk svar.

DEL

(Tønsbergs Blad) Evakuering og sikkerhetsarbeid ble iverksatt etter funnet av et hvitt pulver hos postfilialen på Rema 1000 på Sem i Tønsberg.

– Alle nødetater er i Døvleveien på Sem etter melding om funn av hvitt pulver. Ingen melding om personskade per nå, meldte politiet i Vestfold like etter klokken 18 tirsdag.

Det blir raskt understreket at ingen personer har ubehag eller skader, men butikken ble likevel evakuert, med alle nødetatene på stedet. Årsaken var muligheten for at pulveret kunne inneholde biologiske smittestoffer. Det ble tatt prøver av pulveret, som ble funnet i Postens avdeling.

I 22-tiden kunne politiet konstatere at stoffet er ufarlig og butikken åpnet igjen som normalt kort tid etter.

– Ikke farlig for personer, fastslo politiet.

Politiet sperret området

Rundt ti ansatte og kunder som befant seg i butikken da pulveret ble funnet, ble evakuert. Politiet sperret av området.

Like før 19.30 meldte Vestfold interkommunale brannvesen at alle som var i butikken da pulveret ble funnet hadde blitt sjekket av lege og var uten symptomer.

LES OGSÅ: 44 sendt til sykehus etter funn av mistenkelig pulver på Postterminal (+)

Fant pulveret i container

BEREDSKAP: Alle nødetater er involvert etter at det ble funnet et ukjent hvitt pulver hos Posten i Rema 1000 butikken på Sem.

BEREDSKAP: Alle nødetater er involvert etter at det ble funnet et ukjent hvitt pulver hos Posten i Rema 1000 butikken på Sem. Foto:

– Det er funnet litt hvitt pulver i bunnen av en transportcontainer. Brannvesenet har ikke lykkes i å finne ut om det stammer fra en av pakkene på posthuset, eller om det er rester som lå i containeren, sa kjøpmann ved Rema 1000 Sem, Anders Knutsen, til Tønsbergs Blad på stedet.

Kjemikaliedykkere fra brannvesenet var på stedet for å undersøke forholdene. Knutsen ventet da på en uttalelse fra ekspertene som jobbet inne i bygget.

«Planlagt spredning av biologiske agens (biovåpen) i Norge er lite sannsynlig, men kan aldri utelukkes» står det på hjemmesidene til Oslo universitetssykehus.

LES OGSÅ: FFI: – Ikke biologiske smittestoffer i pulver i Stokke

«Pulverbrev» i Norge

LETER: Kjemikaliedykkere fra brannvesenet leter etter pakken det uidentifiserte pulveret kan stamme fra.

LETER: Kjemikaliedykkere fra brannvesenet leter etter pakken det uidentifiserte pulveret kan stamme fra. Foto:

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) opplyser på sin Facebook-side at Folkehelseinstituttet årlig undersøker 10–20 pulver for blant annet miltbrannbakterier.

«Det har aldri vært funnet miltbrannsporer i disse pulverne» skriver VIB.

Artikkeltags