(Østlands-Posten)

Etter dåpen løftet presten dåpsbarnet høyt i været og ba «menigheten» ta godt imot henne.

Og kongeparet kan være stolte av sine små barnebarn, som alle oppførte seg eksemplarisk under den timelange dåpsseremonien i Slottskapellet.

Bare lilleprinsen Sverre Magnus manglet. Trolig var familien engstelig for at treåringen ikke kunne sitte stille så lenge og tiltrekke seg litt for mye oppmerksomhet.

Det var farmor Marianne Solberg Behn som fikk æren av å bære Emma Tallulah til dåpen tirsdag. Kronprinsesse Mette-Marit var blant fadderne.

Prest fra Lommedalen

Sognepresten i Lommedalen menighet, Gunnar Næsheim, forrettet under gudstjenesten og sto for selve dåpshandlingen, mens kronprinsessen og Solberg Behn sto for tekstlesningen. Karoline Krüger sang, og ektemannen Sigvart Dagsland leste en bønn for dåpsbarnet.

Kongeparets øvrige barnebarn er alle døpt av Biskopen i Oslo, men prinsesse Märtha Louise og Ari Behn valgte altså sognepresten i sin lokale menighet da yngstedatteren skulle døpes.

Blant de 214 gjestene i Slottskapellet var selvsagt kong Harald og dronning Sonja. Kronprins Haakon kom direkte fra bisettelsen til Arne Næss.

For øvrig var dåpsbarnets familie på begge sider rikt representert under seremonien i Slottskapellet. Den øvrige gjestelisten bar preg av høy kjendisfaktor. Kulturminister Trond Giske, som er fadder for Maud Angelica, Ari Behns forlover Kåre Conradi og hans kjæreste Lene Marlin var til stede sammen med en rekke andre mer og mindre kjente venner av dåpsbarnets foreldre.

Sju faddere

Den knapt fire måneder gamle jenta, som er prinsesse Märtha Louise og Ari Behns tredje datter, har til sammen sju faddere. I tillegg til gudmor Marianne Solberg Behn og kronprinsesse Mette-Marit står prinsesse Alexia, Christian Udnæss, Carl Christian Christensen, Anbjørg Sætre Håtun og Sigvart Dagsland på listen over faddere for kongeparets femte barnebarn.

Prinsesse Alexia er det greske ekskongeparets eldste datter, Christian Udnæss er Ari Behns svoger og Dagsland, Christensen og Sætre Håtun er venner av dåpsbarnets foreldre. De to sistnevntes ektefeller, Gry Brusletto og Jon Andreas Håtun, er faddere for dåpsbarnets storesøster Leah Isadora. Udnæss, som for tiden studerer i Polen, var ikke til stede.

Etter dåpsseremonien tirsdag ettermiddag holdt kong Harald og dronning Sonja en mottakelse på Slottet for alle gjestene.

Gammel kjole

Kjolen som Emma Tallulah ble døpt i, er den samme som hennes storesøstre Maud Angelica og Leah Isadora ble døpt i. Den er sydd av kronprinsesse Märthas mor prinsesse Ingeborg i 1920 og er siden brukt av alle kong Olavs etterkommere med unntak av arveprinsessen Ingrid Alexandra. Hun er døpt i dåpskjolen som ble sydd til prins Alexander Edward Christian Frederik, som senere ble Norges kong Olav.

Under dåpsseremonien var Slottskapellet pyntet med rosa amaryllis, rosa tulipaner og grønne kornellgreiner i vinduene og på alteret. Rundt døpefonten var det små rosa roser, og rundt buen over alteret var det grønn husfred.

Benkeradene i kapellet var pyntet med lavhjerter fra Märtha og Aris bryllup og roser. (ANB-NTB)