15-åring kan ha dødd av smittsom halsinfeksjon

– TA KONTAKT MED LEGE: Smittevernkontoret understreker at om symptomer oppdages, bør foreldre oppsøke lege eller legevakt snarest. (Illustrasjonsbilde)

– TA KONTAKT MED LEGE: Smittevernkontoret understreker at om symptomer oppdages, bør foreldre oppsøke lege eller legevakt snarest. (Illustrasjonsbilde) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En Bærum-gutt på 15 år mistet livet etter å ha blitt angrepet av det som sannsynligvis er meningokokk-bakterier i halsen. Kommunen ber foreldre følge med.

DEL

(Tønsbergs Blad) Bærum kommune venter på endelig svar på en bakterieprøve som er sendt til Folkehelseinstituttet, skriver Budstikka.

– Når vi får klarhet i hvilken type bakterie dette er, vil vi vite hvilken vaksine som kan tilbys dem som har gått i samme klasse eller på annen måte hatt tett kontakt med gutten, heter det i informasjonen fra smitteoverlege Bjørg Dysthe i Bærum kommune.

Han understreker at de fleste alvorlige meningokokk-sykdomstilfeller er enkeltstående, men velger i dette tilfellet å be foreldre følge med, fordi flere kan være smittet.

Meningokokksykdom begynner ofte med influensalignende symptomer som feber med frysninger, hodepine, kvalme og oppkast.

Det kan oppstå små hudblødninger som ikke kan trykkes bort. Smittevernkontoret understreker at om slike symptomer oppdages, bør foreldre oppsøke lege eller legevakt snarest.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.