Swinglett feirer bursdag

Artikkelen er over 15 år gammel

Etter 25 år på scenen inviterer de 34 sangerne og dirigent Petter Bjaarstad til skikkelig fødselskapsselskap i Biorama siste lørdag i mars.

DEL
HOLMESTRAND: – Vi gleder oss som unger, sier prosjektleder Grete Eide Rønningen. I helgen var det regiseminar med innleid regihjelp. Kenneth Aasheim fra ScenekunstEnsemblet er imponert over korets kvaliteter. – Koret har et helt utrolig driv, er gode til å synge og har en hel masse energi som vi skal prøve å få ut på scenen, forteller Aasheim.

Mange høydepunkter
Koret startet i 1978 med 12 sangfugler. Målet var å lage et ”annerledes” kor. Noe alle som har hørt dem vel kan skrive under på at de er. Noen av høydepunktene har vært opptreden med Verdenskoret, samarbeid med Kirsti Sparboe og konsert i Edinburgh slott. I 2002 spilte koret inn sin første CD, ”Swinglett 2002”, med for det meste jazzrytmer, men også norske klassikere som ”Hovedøen” og Lillebjørn Nilsens ”Godnatt Oslo”.

Vil vise dagens Swinglett
På jubileumskonserten vil koret legge hovedvekten på dagens repertoar, selv om en del gamle klassikere naturlig nok er med.
– Vi vil vise dagens Swinglett. Koret har hele tiden vært i utvikling, men vi har jo hatt med oss noen sanger i mange år, og de kommer nok også på bursdagsfeiringen, forteller Rønningen.

Flott gjeng
Dagens dirigent Petter Bjaarstad er inne i sitt niende år som dirigent, pianist og arrangør i Swinglett.
– Det er en flott gjeng, og jeg trives utrolig godt med dem. Vi har hatt mye moro sammen, og mer kommer, lover Bjaastad. Om jubileumsforestillingen kan han fortelle at det blir litt mimring, og mye moro.
– Vi skal se litt tilbake, lage levende bilder på scenen av steder vi har vært og personer vi har møtt. Så utikler det seg til en skikkelig flott bursdagsfeiring, håper dirigenten.

Artikkeltags