(Tønsbergs Blad)

– De aktuelle personene snakker engelsk, kjører britiskregistrerte biler merket som typisk håndverkerbiler, og de kjører rundt i boligområder der de tar kontakt med boligeiere og tilbyr for eksempel maling og vask av tak, skriver politiet.

Pågående etter avslag

Politiet har fått rapporter om at det tilbys skriftlig kontrakt og arbeiderne viser fram dokumenter som angivelig viser at firmaet er registrert i foretaksregisteret og i merverdiavgiftsregisteret. 

Noen boligeiere beskriver håndverkerne som veldig pågående, også etter at de har takket nei til tjenestene.

Politiet har sjekket opplysningene knyttet til det ene firmaet som er oppgitt i forbindelse med disse besøkene, og her viste det seg at informasjonen var falsk.

Slike arbeidere er et årvisst problem. Også tidligere har politiet gått ut og advart.
LES MER: Advarer mot irske asfaltarbeidere

Vær skeptisk

- På generell basis vil oppfordre folk til å være skeptisk og særs forsiktig med å inngå avtaler med slike håndverkere, sier operasjonsleder Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt.

Han viser til at erfaringsmessig er dette ofte personer med uærlige hensikter.

Han har ikke meldinger om at disse håndverkerne har vært aktive i Telemark den siste tiden, men at dette kan forandre seg fort siden de reiser fra sted til sted for å utføre arbeid.

- Vi vil gjerne at folk ringer oss dersom de har blitt kontaktet på denne måten, fortsetter Pedersen.

– Meld fra om registreringsnummer

Han for støtte av Bård Olav Fossanfor ved etterforskningsseksjonen ved Drammen politistasjon.

– Ikke inngå avtaler med disse omreisende selgerne. Vi har erfaring fra tidligere år med samme miljø, der det var tilbud om steinlegging og asfaltering. I disse sakene viste det seg at det flere ganger oppsto konflikt om betalingen etter at arbeidet var utført, og noen oppfattet også hele situasjonen som truende. I tillegg er det grunn til å stille spørsmål ved seriøsiteten til disse selgerne, både håndverksmessig og forretningsmessig, sier han.

Politiet ber også folk om å notere seg registreringsnummer på bilene som brukes, og at politiet blir varslet.