– Bussen var forsikret, men vi beklager hendelsen

ROT: Kluss med registrering gjorde at Unibuss-bussen ble avskiltet til tross for at ansvarsforsikringen var på stell.

ROT: Kluss med registrering gjorde at Unibuss-bussen ble avskiltet til tross for at ansvarsforsikringen var på stell. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Rutebussen som ble avskiltet på grunn av manglende ansvarsforsikring var likevel forsikret.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Vi overtok forsikringen på alle bussene til Unibuss fra 1. januar 2017 og vi kan bekrefte at bussen som ble avskiltet hadde ansvarsforsikring, sier Fredrik Messel, direktør skadeoppgjør i Protector forsikring.

Hva som er grunnen til at Rutebuss kjørte uten forsikring og ble avskiltet på stedet Rutebuss kjørte uten forsikring og ble avskiltet på stedetbussen ikke var registrert som forsikret da UP holdt kontroll i Stokke onsdag, er ikke Messel sikker på. Kommunikasjonssjefen i Unibuss kunne samme kveld opplyse at Unibuss da hadde funnet ut at bussen ikke hadde hatt registrert ansvarsforsikring siden i september i fjor, uten at hun heller kunne si hva som hadde skjedd.

HER KAN DU LESE OM HENDELSEN: Rutebuss kjørte uten forsikring og ble avskiltet på stedet (+)

Ansvarsforsikring må alle kjøretøy ha for å være godkjent. En ansvarsforsikring skal dekke eventuelle skader på tredjepart ved ulykker.

– Det er mulig det har skjedd en kontorfeil her, en registrering som ikke er gjort riktig, og denne feilen kan ligge hvor som helst i systemene. Vi vil selvsagt nå prøve å finne ut hva som har skjedd. Men vi kan altså slå fast at bussen hadde gyldig forsikring, sier Messel.

– Veldig ubehagelig

Til tross for dette, forstår Messel at hendelsen kan ha vært lei for flere.

– Slikt som dette er selvsagt veldig ubehagelig for både passasjerer, sjåfør og busselskapet, og vi beklager hendelsen. Vi vil nå sammen med Unibuss og Pareto forsikringsmekler gå gjennom rutiner og sjekke hva det er som har skjedd her, sier han.

På oppdrag fra Vestfold fylkeskommune er det Vestfold Kollektivtrafikk (VKT) som har ansvaret for drift av kollektivtrafikken i Vestfold. VKT fornyet avtalen med Unibuss om rutebusser i en rekke vestfoldkommuner da Unibuss vant anbudskonkurransen i 2015.

Unibuss må levere redegjørelse til VKT

I ett av punktene knyttet til anbudskonkurransen står forsikringsvilkårene. Et krav til anbudet var: «bekreftelse på forsikringsdekning etter krav i konkurransegrunnlaget, i form av kopi eller annen bekreftelse på at slik forsikring vil bli tegnet og være gyldig fra kontraktens oppstart.»

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om hendelsen vil få konsekvenser i VKT for Unibuss.

– Vi ble gjort kjent med episoden umiddelbart i onsdag kveld. Det ble fulgt opp og vi har bedt om en redegjørelse fra Unibuss. Før vi får denne, ønsker vi ikke å kommentere noe, sier administrerende direktør Erik Gundersen i VKT.

LES OGSÅ: Domino's pizza i Sandefjord får bunnvurderinger, men ikke for maten (+)

Artikkeltags