Hvor ble de tyske langrennsløperne av?

Borte: Fra skiløypene: Jens Filbrich, Tobias Angerer og Axel Teichmann, de har lagt opp. Foto: Nettavisen

Borte: Fra skiløypene: Jens Filbrich, Tobias Angerer og Axel Teichmann, de har lagt opp. Foto: Nettavisen

Artikkelen er over 1 år gammel

«Ingen» tyskere å se i sporet!

DEL

Leder: Det er et tydelig faresignal for skisporten at de tyske fargene mangler totalt på oppløpssiden i østerrikske Seefeld. Et ski-VM nærmest uten tyske prestasjoner i langrenn er et varselskudd for den bredden i interesse som er så viktig hvis sporten i fremtiden skal bli noe mer enn en skandinavisk-russisk duell om medaljene.

LES OGSÅ: Solgte løypemaskinen – slik ser skiforholdene ut nå (+)

Heldigvis er det nok av tysk jubel både i hoppbakken og i kombinertløypene, og ikke minst i skiskyting, men hvor ble de av, de som skulle ta opp arven i klassisk og skøyting etter Axel Teichmann, Jochen Bele, Tobias Angerer, Evi Sachenbacher-Stehle og Claudia Nystad. Eller Gerhard Grimmer for den sakens skyld. Skihistorien er full av gode tyske navn fra begge sider av muren, men etterkommerne ser ikke ut til å stå i kø.

Vi må for eksempel 40 plasser bak Klæbo på sprinten i Seefeld før vi finner første tysker. På søndagens lagsprint for kvinnene ble det en liten opptur med en sjetteplass, ellers har det vært tynt. Heldigvis herjer hoppere og kombinertutøvere, ellers ville TV-seere midt i Europa raskt snudd ryggen til skisporten, noe som er kritisk på sikt.

LES OGSÅ: Drama på «Biggen»: Jørgen ble berget av hjelm og ryggskinne (+)

Ved siden av Pellegrino er det heller ikke mange italienere å finne høyt på listene. En skandinavisk kamp mot russerne holder ikke i lengden.

At Slovenia i helgen tok et uventet lagsprintsølv var derfor meget velkomment for interessen nedover i Europa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken