– Som å komme til himmelen

Akkurat i tide til jul får noen flytte inn i nye verneboliger i Kirkegata. – Dette er som å komme til himmelen. Den beste julegaven vi kunne fått, sier rørt innflytter Karen Tejls.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les oss på nett i 5 uker for KUN 5 kr!

HOLMESTRAND: Det var litt av en høytidsstund i Kirkegata fredag. Da ble nøkler og blomster overrakt til de første innflytterne i de nye boligene Kirkegata. Verneboligene er nå nesten helt ferdige. Ordfører Gerd Monsen åpnet boligene offisielt ved å overrekke blomster og nøkler. For mange en meget kjærkommen endring, fra adskillig mer kummerlige boforhold i det såkalte Fattighuset.

– Dette er som å komme til himmelen. Vi kunne ikke fått en bedre julepresang, sa Karen Tejls. Hun måtte felle noen tårer midt i viraken.

– Igår falt jeg gjennom gulvet og ned i kjelleren i Fattighuset, så det passer bra at vi kan flytte inn lørdag, sier Jan Erik Finholdt.

Ekelund får skryt

Boligsjef Tor Arne Ekelund i Holmestrand kommune får skryt fra politisk hold for sitt arbeid med å få til disse boligene.

– Ekelund har gjort en kjempeinnsats, også utover det man kan forvente, sier Thove Bringaker (Ap).

– Det er hyggelig med positiv omtale. Jeg fikk ideen til boligene for cirka fem år siden, sier Ekelund.

Han er fornøyd med at det opprinnelige gateløpet i Kirkegata er opprettholdt. Byggingen koster ikke kommunen noe, boligene går inn i forvaltningen til Holmestrand boligstiftelser, sier Ekelund.

– Det blir et eget regnskap for disse boligene, sa Arne Danny Taanevig i Holmestrand boligstiftelse.

– Å ivareta Kirkegatas løp har ligget inne i planene, og har vært noe arkitekten har måttet forholde seg til. Han har gjort en god jobb. Fargen på huset ut mot Kirkegata er bortimot den samme som i det gamle Frelsesarmè-bygget som lå der tidligere. Vinduene er satt inn i tidsriktig høyde. Kledningen er også valgt ut fra historisk kontekst. Arkitektonisk sett bør det meste være ivaretatt, sier Ekelund.

“Usynlige hjelpere”

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

Han fortalte de frammøtte om motstand mot planene opprinnelig, men at ideen etterhvert hadde modnet.

Ordfører Gerd Monsen minnet de frammøtte om at det er viktig å bry seg om og å ta hensyn til hverandre.

– Vi må vise respekt for hverandre og ta oss av hverandre, sa hun.

Hun berømmet også de “usynlige hjelperne” som har vært med på å støtte opp underveis, blant dem Thove Bringaker og Kjell Einar Olaussen.

Artikkeltags