HOLMESTRAND: Forrige tirsdag ble det klart at Rådhusgaten 3, bedre kjent som gamle Hotell Societeten i Holmestrand, får nye eiere. Etter kjøpere og selgers ønske vil megleren ikke offentliggjøre verken kjøpesum eller navnene på dem som har lagt pengene på bordet

– Dette hemmeligholdet skyldes at det er flere forhold i kontrakten som ikke er avklart ennå. Den er dermed heller ikke undertegnet, sier eiendomsmegler Thomas Otterbech ved Z-Eiendom, som håndterer salget.

Fornøyde med prisen

Det er heller ikke kjent om salgssummen oversteg prisantydningen på 6,5 millioner kroner.

– Men jeg kan fortelle at det var en sum som både kjøperne og selgerne var fornøyde med, sier Otterbach.

Kjøperne har foreløpig ikke uttrykt noen ønsker om overtakelsesdato.

Megleren tror det vil ta flere uker før han kan gå ut med all informasjonen rundt overtakelsen. Det som imidlertid er kjent er at det er flere interessenter som har gått sammen om kjøpet.

– Stor interesse

Ifølge Otterbech var det mange som viste interesse for salgsobjektet.

– Vi har blitt kontaktet av folk fra Buskerud, men hovedsakelig har interessentene vært fra Vestfold, nærmere bestemt fra Tønsberg, Holmestrand og Horten, sier Otterbach.

Han mener forholdene rundt salget har vært som forventet.

– Bygget ble lagt ut før jul, men det store trykket satt ikke inn før i februar. Det var på mange måter som forventet, slik er markedet. Bygningen er godt vedlikeholdt, har god beliggenhet og det er en positiv trend i Holmestrand, sier megleren.

Stiftelsen Gamle Hotell Societeten sto som eier av 2. og 3. etasje, som huser sju leiligheter, mens Byggholt AS sto som eier av 1. etasje, som er innredet som næringslokaler, samt tomta som også inneholder elleve parkeringsplasser hvor fire av dem er tinglyst for bruk for nabotomta – vederlagsfritt. Alt ble solgt under ett.

Rik historie

Hotel Societeten, blant annet kjent for sin egenartede og vakre fasade, ble etablert på Gamle Tranberg gård i 1890. Hotellet var kjent som et badehotell siden det hadde god tilknytning til Holmestrand Bad, som på den tiden var velkjent og godt besøkt av folk fra nært og fjernt.

Hotellet fungerte nærmest som byens storstue, og her ble det blant annet arrangert barnejuletrefester, danseaftener, private selskaper og premieutdelinger etter idrettsarrangementer og ikke minst teaterforestillinger og revyer.

Hotel Societeten har gjennom årene rommet mange kulturpersonligheter, blant annet ble poeten Herman Wildenveys 25 årsdag feiret her i 1907.