Mann truet elev på Sandefjord videregående

Av

Ble bortvist, men kom tilbake.

DEL

(Tønsbergs Blad) Klokken 13.47 melder politiet at de har vært på Sandefjord videregående skole ved flere anledninger tirsdag.

Der skal en kjenning av politiet i slutten av tenårene ha truet en av skolens elever.

– Vi ble bedt om å assistere i forbindelse med et ordensproblem hvor en kar truet en av elevene. Det skjedde i kantina rundt klokken 12.00. Personen var utagerende og ble betegnet som aggresiv. Vakter tok hånd om situasjonen inntil vi kom til stedet. Mannen ble bortvist fra skolen frem til klokken 08.00 i morgen tidlig, og patruljen tok han med seg til sentrum hvor han ble satt av, forteller operasjonsleder Trond Egil Groth.

Etter å ha besøkt sentrum, kjørte politiet tilbake til skolen for å få et klare bilde av hva som hadde skjedd. Senere forlot de skolen, og da gikk det ikke lang tid før mannen returnerte, mot politiets ordre om å holde seg borte fra skolens område frem til onsdag morgen.

– 13.30 var han tilbake, og vi ble tilkalt igjen. Da var «kvota» hans brukt opp, og han ble tatt med til politihuset for videre avhør. Hva som skjer videre med han, er foreløpig uvisst, sier Groth.

– Kan du si noe om bakgrunnen for situasjonen?

– Jeg kjenner ikke detaljene nå. Mannen som var utagerende er ikke elev ved skolen, og jeg er ikke kjent med hvilken relasjon de to har, svarer operasjonslederen.

Rektor Anne Berit Smedstad roser personalet ved skolen for hvordan de håndterte situasjonen. 

– Vi har miljøvakter med bakgrunn fra politiet som er gode på å vurdere slike situasjoner. Det var også tilfeldigvis en kvinne fra politiet på huset fra før av som hjalp til, inntil politipatruljen kom. 

Smedstad bekrefter at personen er tidligere elev ved skolen, og at de vil følge opp saken med politiet. 

– Det kan for eksempel være ved at vi vil jobbe for at han får et besøksforbud ved skolen.

Artikkeltags