Nok en GPS stjålet i nordfylket – nå ber politiet om tips

Politiet ser hendelsen i sammenheng med tilsvarende tyverier fra Vestfold den siste tiden.

DEL

SANDE: En gang i løpet av natt til søndag forsynte tyver seg med GPS-utstyr fra en traktor i Tuftveien i Sande. Tyveriet føyer seg inn i rekken av tilsvarende hendelser i Vestfold den siste tiden.

Siden 25. juli har traktorer og anleggsmaskiner blitt frastjålet slikt navigasjonsutstyr i blant annet Larvik, Våle og Hanekleiva. Utstyret stjålet ved sistnevnte tyveri skal ha en verdi på 600.000 kroner, og kostet i tillegg Kjeldaas AS 70.000 kroner om dagen ved at dumperne deres ble stående ubrukte.

LES OGSÅ: Grovt tyveri i Hanekleiva koster Kjeldaas dyrt (+)

– Dette er et tilsvarende tyveri, og vi ser disse i sammenheng. Dersom publikum har sett eller hørt noe, tar vi gjerne imot tips, sier Jan Frode Johannessen, leder for kriminalavdelingen ved Horten politistasjon. Han har ellers få opplysninger å gi om gjerningspersonene.

– Vi etterforsker alle sakene, bruker etterretningsressurser og samarbeider internt i både Vestfold og politidistrikt Sør-Øst for øvrig for å finne ut av dette, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Traktor i Våle robbet for verdifullt utstyr

Han oppfordrer alle som har tilsvarende utstyr til å finne måter å beskytte dette på.

LES OGSÅ: Truer med å dele videoer av at du ser porno til venner og familie: – Noe av det simpleste jeg har vært borti (+)

Artikkeltags