Veivesenet varsler lange køer til helgen – men kjører du denne veien slipper du kanskje unna

Rask trafikk Fargeforklaring: Grønn er raskest, rød er langsomst. Langsom trafikk
TRAFIKKEN I VESTFOLD AKKURAT NÅ
Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen ber deg beregne god tid i pinsetrafikken. Men det er én vei du kan velge som kanskje kan spare deg for en del tid.

DEL

(Tønsbergs Blad) Skal du ut på veien i pinsen, er det bare å smøre seg med tålmodighet. Ifølge Statens vegvesen kan det bli mye kø.

Både fredag 2. juni og 2. pinsedag forventer veivesenet kø på E18 i nordre Vestfold og i Grenland.

– Kjør gjennom Holmestrand

Veivesenet regner med 20–30 minutters forsinkelse i sørgående retning. Årsaken er tunnelarbeidene i Hillestad- og Løkentunnelen.

LES OGSÅ: Derfor blir Tønsberg-køene bare lengre og lengre (+)

– Kristi himmelfartshelgen ble det fort kødannelse ved tunnelarbeidene. Forsinkelsene var inntil 30 minutter. Mye av årsaken var at for få bilister benyttet omkjøringen på fylkesvei 313 gjennom Holmestrand sentrum, skriver veivesenet i pressemeldingen.

Trafikken på E18 ved Sem. Foto: Harald Strømnæs Tett trafikk på to-felts veien E18 ved Sem. Her er det daglig saktegående kø. Strekningen fra Tønsberg til Larvik er den mest trafikkerte på E18 i Vestfold. Foto: Harald Strømnæs

Trafikken på E18 ved Sem. Foto: Harald Strømnæs Tett trafikk på to-felts veien E18 ved Sem. Her er det daglig saktegående kø. Strekningen fra Tønsberg til Larvik er den mest trafikkerte på E18 i Vestfold. Foto: Harald Strømnæs Foto:

Statens vegvesen anbefaler derfor å ta av fra E18 til Sande på fylkesvei 313 og bruke gammel E18 via Holmestrand.

– Bilistene bør bruke de alternative rutene, og vi vil at de skal kjøre 313 gjennom Holmestrand sentrum, sier byggeleder på drift og vedlikehold Odd Tandberg i Statens vegvesen.

Men skal man passere Holmestrand, enten det er nordfra eller sørfra, er det også mulig å kjøre 319 over Hanekleiva. Forrige gang det var køtrøbbel gjennom Holmestrand sentrum, var det lite trafikk her.

– Hvorfor skal dere ha alle gjennom Holmestrand sentrum?

– Vi vil gjerne at de bruker 313 gjennom Holmestrand fordi det er en bedre vei for tungtrafikken. Den har tatt unna bra trafikk før, så det er en av grunnene. Men det er ikke noe problem at biler kjører 319. Veien er åpen, sier Tandberg.

– Hvor mye kø venter du i Holmestrand?

– Det er den største utfartsdagen i året, så det er ganske sikkert at det blir kø, sier Tandberg.

LES OGSÅ: Nikolai ble fakturert for høyere bensinpris enn skiltet på Esso lokket med (+)

HER BLIR DET KØ: I Holmestrand sentrum

HER BLIR DET KØ: I Holmestrand sentrum Foto:

Han regner med at det kan bli rundt 15.000 biler som dundrer gjennom byen på de mest trafikkerte dagene i tilknytning til pinsen.

– Gjør dere noen ekstra tiltak i Holmestrand for å få unna trafikken?

– Vi følger det opp, men vi har ikke vurdert manuell dirigering eller lignende, sier Tandberg.

Trøbbel også i sør

Det er også veiarbeider på E18 ved Langangen i Telemark og omkjøring på riksvei 354 over Breviksbrua fordi Kjørholt- og Bamble-tunnelen er stengt.

LES OGSÅ: Asfalteringen koster drøyt én million kroner per kilometer

For å unngå alle disse stedene med veiarbeider anbefaler vi også at trafikantene bruker fylkesvei 32 fra Islandskrysset over Siljan til Skien og videre på fylkesvei 354 og 356 over Flakvarp og videre på fylkesvei 38 til Kragerø.

Artikkeltags