Så kom utsettelsen

Artikkelen er over 16 år gammel

Holmestrand kommune gikk bort fra planene om opprusting av kaifronten i forlengelsen av dr. Graaruds plass og gikk over til Weidemannsgate. Da ringte det noen klokker for mange.

DEL

HOLMESTRAND: Det første tiltaket i Sentrumsplanen var utbedring av kaifronten, slik ble det ikke og etterpå var det ikke mer penger, sier Bie Sørum.

Lagt på is

– Høglund var tidlig med i prosessen om å utforme kaifronten i forlengelsen av dr. Graaruds plass, fordi det første utkastet ikke lot seg gjennomføre. Dette var tidlig på våren 2002 og vi skjønte vel på dette tidspunktet at det ville bli forsinkelser, sier Mette Marit Bie Sørum som var prosjektleder for Holmestrand byjubileum 2002.

Forslag nummer to med ny utforming av kaifronten, var en langt billigere løsning enn det første forslaget, og dette ble enstemmig vedtatt i bystyret tidlig på høsten 2002. Vi trodde nå på en avduking til 17. mai 2003. Siden har saken ligget på is. Det ville vært fantastisk å få sluttført denne jobben nå! På et tidspunkt hvor bybildet i høyeste grad trenger et løft, ville området rundt kaifronten og skulpturen ”Nysgjerrig” være livgivende for bybildet og menneskene som ferdes her, mener Mette Marit Bie Sørum.

Hun og jubileumskomiteen gjorde opp status 1. februar 2003, og dokumenter og rapporter ble overlevert kommunen for arkivering. Mette Marit Bie Sørum er i dag prosjektleder på Høgskolen i Vestfold.

Artikkeltags