Rockete sommer-Swinglett

Artikkelen er over 15 år gammel

Swinglett og Øyvind Thorsen ga tilhørerne glede og latter i store doser i festivalkonsertene tirsdag.

DEL

HOLMESTRAND: Swinglett er en selvskreven del av Holmestrand kulturfestival. Det blandede koret sviktet såvisst ikke sitt svært trofaste publikum under sine to konserter i Festivalscenen tirsdag. Med et lettilgjengelig repertoar, der underholdning og glede stod sentralt, fikk de god respons blant publikum i en fullstendig fullsatt festivalscene. Iallfall var det helt fullt under den første konserten, som Jarlsberg overvar. Konseptet for “Toner og kortisoner” var å veksle kormusikken med velkjente humoristiske innspill fra Øyvind Thorsen.

Munterhet

Thorsen, kjent som kåsør, forfatter og journalist, har blitt folkekjær landet over for sine gjøglerier. Ofte har hans kåserier en klangbunn av nostalgi, noe som også var tilfellet tirsdag.

Han fortalte for eksempel om tida da gamle musikkplater ble smeltet om til bruk som skismøring.

- Jeg vant skolemesterskapet på ski med en blanding av Jularbo og “Livet på Finnskogen” som smøring, framholdt Thorsen, til stor munterhet hos publikum.

Munterhet vakte også Thorsens beskrivelse av de utpreget manglende musikalske egenskapene ved koret han var med i i ungdommen.

- I en pause i programmet en gang bad engang en eldre dame oss synge “Deilig er jorden”. Og det hadde vi nettopp gjort!

Thorsen kunne også fortelle at barn ikke sover- de ligger til lading!

Pausefyll

Thorsen stod for det verbale “pausefyllet” i konserten, mens Swinglett brakte toner til glede. Sanger som “Fly me to the moon”, “Spring can really get you up the most”, Slow boat to China” og “Goodbye yellow brick road” viste at koret hadde tatt pulsen på sommeren og lagt lista på det rette nivået. Publikum ønsker å føle seg lette og glade etter en innendørs konsert i denne årstida. Og det var trolig få som ikke følte det nettopp slik etter konsertene tirsdag. Til tider har koret litt tempo- og synkroniseringstrøbbel, uten at det egentlig reduserer helhets-opplevelsen.

Koret hadde tydeligvis arbeidet mye med kostymer og koregrafi, noe som var vellykket. En korkonsert kan i seg selv bli bokstavelig talt stillestående og statisk. Men kormedlemmene i Swinglett er også litt skuespillere. Dermed får konsertene et cabaret- uttrykk som passer godt.

Festivalleder Tone Barth Henriksen snakket nok for mange da hun ytret ønske om å se Swinglett tilbake også neste sommer.

Artikkeltags