Prinsesse Kristine er død

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kongens tante hadde nær tilknytning til Hof.

DEL

Kongefamiliens tante Kristine Bernadotte er død, 82 år gammel. Hun døde i sitt hjem i Spania tirsdag.

Prinsesse Kristine var gift med kronprinsesse Märthas lillebror, prins Carl Bernadotte, som døde i 2003. De to var i mange år faste julegjester hos kongefamilien på Kongsseteren og på Skaugum helt fra kong Olavs tid.

Knyttet til Hof

Kristine Bernadotte hadde en personlig tilknyttning til Hof og Eidsfoss.

- Prinsesse Kristine har en familiær tilknytning til Hof kommune. Hun var mye i Eidsfoss tidligere, sa Hof-ordfører Ragnar Lindås til Jarlsberg da avisen traff ham på Slottet i mai. Lindås var imponert over hvor godt dronning Sonja kjente til Hof, og trodde prinsesse Kristine kunne være kilden.

Viktig for barna og barnebarna

Etter at ektemannen døde, var norskfødte Kristine en like kjær gjest hos kong Harald og dronning Sonja. Senest i fjor feiret hun jul hos den norske kongefamilien, og hvert år fulgte hun dem til julegudstjenesten i Holmenkollen kapell. Hun var også til stede ved runde fødselsdager, brylluper og andre jubileer i kongefamilien. Prinsessen var prins Carls tredje kone. De hadde ingen barn sammen, men hun var en viktig person for prinsens barn og barnebarn fra tidligere ekteskap.

Prinsesse Kristine var født Rivelsrud og var søster av Jan Rivelsrud, som sammen med sin svoger prins Carl startet hotellkjeden Rica.

Lørdag ettermiddag var det minnegudstjeneste for prinsesse Kristine i den norske sjømannskirken i Calahonda i Spania, der hun og prins Carl hadde sitt hjem. Hun skal senere bisettes fra Drottningholms slottskirke i Stockholm, der representanter for både den norske og svenske kongefamilien vil være til stede.

Artikkeltags