Gå til sidens hovedinnhold

Fylket vil holde på Holmestrand

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen overraskelser fra fylkesrådmannen i regionreformspørsmålet.

VESTFOLD: Det skulle kanskje tatt seg ut om han mente noe annet. Men fylkesrådmann Øyvind Sørensen har iallfall avgitt sin innstilling:

Når fylkestinget møtes torsdag for å behandle spørsmålet om Holmestrand og Sandes fremtidige regiontilhørighet, anbefaler Sørensen politikerne å avgi en høringsuttalelse som sier at Holmestrand og Sande bør fortsette som del av Vestfold fylke, og senere Vestfold og Telemark fylke.

Sørensen viser til at Vestfold fylkeskommune allerede har mange prosjekter på gang som vil styrke forbindelsen mellom kommunene og fylket, og at Holmestrand og Sande «har en viktig strategisk posisjon i de nordlige deler av det nye fylket».

Da Sande kommune nylig behandlet spørsmålet, ble det et knapt flertall 13-12 i retning av å bytte tilhørighet til region Viken, som skal bestå av Buskerud, Østfold og Akershus. I Holmestrand kommunestyre var det kun Vegard Mork (FrP) som ville bytte fylke.

Holmestrand kommunes egen utredning om saken konkluderte med at et bytte i regiontilhørighet ville sette en rekke prosjekter i spill, inkludert ny fylkesvei gjennom Holmestrand sentrum.

Kommentarer til denne saken