Stort spritbeslag i Holmestrand – fire pågrepet

BESLAG: Fire personer er pågrepet etter spritbeslaget i Holmestrand i helgen.

BESLAG: Fire personer er pågrepet etter spritbeslaget i Holmestrand i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fremstilles for varetektsfengsling i dag.

DEL

HOLMESTRAND: Tre menn og en kvinne er pågrepet og varetektsfengslet etter at større mengder øl og vodka ble beslagslagt ved en adresse i Holmestrand lørdag kveld. Pågripelsene fant sted i henholdsvis Holmestrand og Sande, melder NRK (ekstern lenke).

Til kanalen utdyper Jan Frode Johannessen, leder for politiets etterforskningsseksjon i Horten, at tre personer er siktet for oppbevaring av alkohol og sigaretter og at to av de fire er siktet for oppbevaring av narkotika. Alle personene har bakgrunn fra Litauen og Polen, og fremstilles for varetektsfengsling mandag. Kjennelsen herfra er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Her blir han tatt for smugling av sprit

Johannessen er for øvrig sparsom med opplysningene, av hensyn til etterforskningen. Han vil derfor ikke kommentere verken hva som førte til pågripelsen eller nøyaktig hvor store beslag det dreier seg om.

– Vet dere om de siktede har omsatt noen av varene her lokalt?

– Det er noe av det som etterforskningen vil bringe på det rene, svarer Johannessen.

I mai i fjor ble det gjort omfattende alkolbeslag også ved Barkost og i Sande. Johannessen vil ikke nå kommentere om han ser disse sakene i sammenheng.

John Arild Aasen, forsvarer for en av de siktede i saken, sier til NRK at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Det er foreløpig ukjent hvordan de øvrige siktede stiller seg.

LES OGSÅ: Her tømmer tollvesenet butikken for smuglervarer (+)

Artikkeltags