HOF: Da bluesrocker Tom Henning Lian kom hjem til Hof sentrum fra spillerjobber på Notodden søndag, var det til en overraskelse av det særdeles negative slaget: Hans kjære motorsykkel gjennom 11 år var borte.

– Det første jeg så var at verksteddøra var brutt opp. Innenfor der skulle motorsykkelen stått, men den var borte, forklarer Lian.

Spesialbygd

Han mener man må ha «svært lav IQ» for å kjøre med sykkelen på norske veier.

– Den sykkelen er «meg», det er ingen som har maken. Den ble spesialbygd etter mine mål og meninger på CBP i Skien. Den er oransje og grønn – lyser opp som en appelsin – og du kan ikke unngå til å legge merke til den. Jeg er godt kjent i motorsykkelmiljøet, og sykkelen ville nok kommet raskt til rette om noen hadde sett den på veien, forklarer hofsokningen.

Han opplyser at sykkelen kostet ham hele 400.000 kroner å bygge, og sier det føles «tomt og rart» og tenke på at noen har kjørt av gårde med hans unike motorsykkel.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Tenker ikke på risikoen for tyveri: – Urovekkende (+)

Har anmeldt

Han frykter imidlertid at tyven raskest mulig har endret på farger og andre sider ved chopperen, nettopp for å unngå å bli gjenkjent. Han ønsker ikke å gå ut med tanker om hvem som kan stå bak tyveriet. Samtidig har hundrevis av kjente og ukjente allerede delt Facebook-innlegget om den savnede sykkelen, og naboer forteller at de har gjort mulige observasjoner både natt til lørdag og natt til søndag.

Han forteller at saken er anmeldt, og at politiet kom til stedet søndag kveld. Kriminalsjef Jan Frode Johannessen ved Horten politistasjon har så langt ikke besvart Jarlsbergs henvendelser.

LES OGSÅ: Nok en GPS stjålet i nordfylket – nå ber politiet om tips