Nysgjerrig på Nysgjerrig

Artikkelen er over 16 år gammel

Innbyggere i Holmestrand er nysgjerrig på hvor det blir av skulpturen " Nysgjerrig" som for lengst skulle vært montert på parkeringsplassen ved Fiskebrygga. – Vi vil ta opp saken til en politisk vurdering i løpet av sommeren, sier rådmann Lunde.

DEL

HOLMESTRAND: – Saken har ikke vært med i budsjettbehandlingen, og jeg har bedt teknisk utvalg om å lage en kalkyle, slik at vi har en dokumentasjon på hva dette koster. Jeg regner med at det vil foreligge om et par uker. Så vil vi i løpet av sommeren ta dette opp til politisk behandling, sier rådmann Arne Lunde.

Samler støv

Skulpturen "Nysgjerrig" skulle for lengst vært satt opp på plassen ved Fiskebrygga, men den ligger fortsatt og samler støv. Både byens borgere og kunstneren selv venter på at den skal komme på plass.

Fundamenteringen er for lengst gjort klar. Plassen ble gravet opp og flere påler ble slått ned. Nå står det bare igjen å sette opp skulpturen som planlagt, men en bunnskrapet kommunekasse fører til at skulpturen må samle enda mer støv.

Plan og bygningssjef Ulf Haraldsen forteller at plassen skal opparbeides, men på grunn av dårlig kommuneøkonomi er det ikke bevilget penger til dette.

Kaifronten må utbedres

– For at skulpturen skal komme på plass, må også kaifronten utbedres, noe som belastes havnebudsjettet. Parkeringsplassen vil forsvinne, asfalten skal fjernes, det skal legges ny overflate. Hele plassen skal belegges med heller, sier Haraldsen.

Dr. Graaruds plass ble valgt til byens 1000-års sted. Videre utover vil det bli lagt tilrette slik at det blir en åpen akse ut mot havna. Kiosken og noen av båtene samt parkeringsåplassene ved fiskebrygga vil bli borte. Kaifronten får trapper ned mot vannet, forteller Haraldsen.

Artikkeltags