Gå til sidens hovedinnhold

Slik så det ut da karene forlot festen ved naturreservatet

Artikkelen er over 2 år gammel

Grunneier vet hvem som forsøplet, men må selv stå for oppryddingen.

HOF: Flasker, partytelt etterlatt i buskene, papir og andre uhumskheter. Det var synet som møtte turgåere ved Øksnevannet sist helg. Stedet er like ved grensa til barskogreservatet Skibergfjell.

Vet hvem det var

Grunneier Olav Bjørnli opplyser at han er kjent med at tre unge menn står bak forsøplingen, som kom som følge av et festlig lag på stranda fredag kveld. Han har også bilder med bilen de brukte, inkludert registreringsnummer.

– Jeg har forsøkt å få tak i den ene av dem, som jeg kjenner til fra før av, men ikke oppnådd kontakt. Jeg syns det er viktig at de og andre forstår konsekvensene av å forsøple i dette området, sier Bjørnli.

– Her er det et stort frivillig verneområde, og hvis man begynner å surre med dette, oppnår vi ikke formålet med å beskytte dette området, legger han til.

LES OGSÅ: St. Hansåsen kan bli naturreservat – nå vil terrengsyklistene kjempe for retten til å sykle der

Populært område

Formålet med naturreservatet er ifølge Fylkesmannen i Vestfold å bevare et større og tilnærmet urørt skogsområde med sitt biologiske mangfold i form av naturtyper, økosystemer, arter og naturlige økologiske prosesser. Bjørnli selv kaller området fantastisk flott og forteller at det er populært blant besøkende fra hele Vestfold, spesielt nå i sommer. I tillegg til dagsturister, brukes reservatet av folk som disponerer båtplass ved vannet, og av andre som leier gammeldagse skogskoier der, opplyser grunneieren.

– Heldigvis er det mange som har fått et eierforhold til dette stedet og som bidrar til å holde det pent, og sier ifra når slike ting skjer. Jeg håper dette er et enkelttilfelle, sier Bjørnli.

Han forteller at andre brukere av området har samlet søppelet, og at han nå skal til å rydde opp selv, da han ikke oppnår kontakt med dem som står bak.

LES OGSÅ: Turistforeningen tok seg til rette: – Dette er bare trist

Kommentarer til denne saken