HOLMESTRAND: I går overrakte han, på vegne av Hydro i Holmestrand, 100.000 kroner til årets tv-aksjon. Det samme gjorde ledelsen ved Hydros ni andre fabrikker i Norge.
– Dette gjør jeg med stor glede, sier Morten Halleraker.
– Vi er ikke bare en aluminiumsprodusent. I kraft av våre verdier ønsker vi å bidra til livskraftige lokalsamfunn og trygge omgivelser for dem som har det mindre trygt enn oss, fortsetter fabrikksjefen.
Han uttrykker samtidig at han håper mange av bedriftens 400 lokalt ansatte vil melde seg til tjeneste som bøssebærere på aksjonsdagen, søndag.
Støtte til tv-aksjonen har vært en tradisjon for Hydro i en årrekke. Også i fjor ga Hydro Holmestrand 100.000 kroner. Den gangen gikk støtten til Regnskogsfondet, som Hydro har samarbeidet med lenge.
– Helt fantastisk
Line Vettestad, fylkesaksjonsleder i Vestfold og Buskerud, er svært glad for at Hydro gir et like høyt beløp i år. Denne gangen er det Røde Kors' arbeid for sivile som støttes.
– Dette er helt fantastisk. Vi trodde det høye beløpet i fjor var en engangshendelse, sier Vettestad.
Dette er helt fantastisk.
Line Vettestad, Fylkesaksjonsleder
Rause i Hof og Re
Hun forteller at det lokale næringslivet generelt virkelig har begynt å åpne lommeboka. Iallfall i Hof og Re. I begge kommuner tar ordføreren en årlig ringerunde til bedrifter og oppforder dem til å gi til tv-aksjonen.
I relativt næringslivsfattige Hof har Mette Måge Olsen, sammen med varaordfører Anne Nordby Skarstad, satt ny innsamlingsrekord: Hele 33.000 kroner har de fått inn. Det er nær 14.000 kroner mer enn i fjor.
I Re har Thorvald Hillestad fått inn hele 200.000 kroner på sin ringerunde.
I Holmestrand utover Hydro har næringslivet så langt gitt knappe 7.000 kroner, ifølge Giverstafett.no. Her ringer ikke ordføreren bedrifter.
Pengene når langt
Vettestad håper at flere bedrifter i Holmestrand nå vil følge Hydros eksempel.
– Pengene man gir til tv-aksjonen når langt. 500 kroner er for eksempel nok til å gi en protese til noen som har mistet en arm eller et bein. 250 kroner er nok til å mette en familie på fire i én måned, sier Vettestad.
90 prosent av de innsamlede midlene går til Røde Kors' arbeid for sivile i krigs- og konfliktsherjede land som Syria, Libanon Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras.
De resterende ti prosentene skal gå til tilbud til flyktninger som er i Norge: Flyktningguider, oppsporingstjeneste, helsesenter for papirløse flyktninger og aktiviteter på flyktningmottak.